Annons
Annons

Varje vecka dammsuger vi webben på världens bästa långläsning. Urvalet den här gången är lika brokigt som briljant: från blodigt näthat i Chicago till den mörka vardagen i inbördeskrigets Syrien.

* * *

DET DÖDLIGA NÄTHATET

Konflikterna på den svenska delen av Twitter leder i värsta fall till kvällstidningslöp om upprörda kändisar. I Chicago leder de till döden. Möt tonårsgängen som tog gatans ord till Facebook, Twitter och Youtube – och tillbaka till gatan igen. Läs storyn hos Wired.

* * *

Foto: Niclas Hammarström

INFERNOT INIFRÅN

I våras tillbringade våra medarbetare Staffan Heimerson och Niclas Hammarström sju dagar i Aleppo, det syriska inbördeskrigets brinnande kärna. Ett inferno av krypskyttar, granatattacker och anarki – med gripande glimtar av normalitet. Duon nominerades nyligen till Tidskriftspriset 2013 för reportaget. Läs storyn hos Café.

* * *

MIKE TYSONS VÅLDSAMMA UPPVÄXT

Den här personliga berättelsen, i jag-form, är mer minnesvärd än alla mediespektakel Iron Mike någonsin ställt upp på. Miljöbilderna av 70-talets New York, långt från dagens sönderkramade jättestad, får du på köpet. Läs storyn hos New York Magazine.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Jonas Terning

Annons

Dela (7)
TweetaLaddar