Så många kvinnor tycker att du ska ta notan på första dejten

De flesta tycker dock att en delad nota är det bästa alternativet!

Joel Linde  |  Publicerad 2017-08-14 16:47  |  Lästid: 2 minuter

Många av oss har säkerligen en eller ett par mardrömsdejter bakom oss. Det är särskilt lätt hänt om vi använder dejtingappar och inte ens kan vara helt säkra på vem det är vi kommer träffa. Vissa gånger känner du knappt igen personen när ni ses, andra gånger visar det sig helt enkelt att ni kommunicerar på olika våglängder – vilket får oss att snegla mot klockan och fila på ursäkter som kan få oss därifrån.

Men vi hoppas ju så klart att det ska gå bättre än så. Dejtingappen Happn har gjort en undersökning bland sina användare för att ta reda på vilka samtalsämnen som är de mest avtändande. Samtidigt tog de reda på hur kvinnor respektive män tänkte kring vem som bör betala under en första dejt. Så här svarade de.

Värsta samtalsämnena

1. Tidigare relationer, 51 %

Att snacka om sina tidigare relationer är väl definitionen av att inte sätta sin dejt i fokus. Dålig idé alltså.

2. Pengar, 37 %

Snålhet och ytlighet är två egenskaper som sällan rankas högt av andra. Att prata för mycket om pengar under en första dejt kan lätt ge intrycket att det är orimligt viktigt för dig – och att du eventuellt är lite snål och ytlig.

3. Religion, 34 %

Då är det roligare att prata om andra påhittade saker, som till exempel drömmar eller filmer. Det är nämligen bara 6 % av de svarande som hatar de ämnena.

4. Politik, 28 %

Även om det så klart kan vara intressant att prata om vad som händer i världen är ju politik som ämne inte direkt ett afrodisiakum.

5. Sport, 15 %

Om ni inte typ träffades på gymmet eller en fotbollsmatch så är det bäst att hålla ditt engagemang i diverse supporterklubbar för dig själv. Eller ja, snacka för all del om det, men förvänta dig då att ungefär en på sju dejter komma tycka att du är riktigt tråkig.

6. Sex, 14 %

Sex ligger förmodligen inte allt för långt bort i era tankar eftersom ni är på dejt, men att prata om det första gången ni ses är tydligen inte så uppskattat. Tygla ditt dirty mind!

7. Nätdejting, 12 %

De svarande är som sagt själv aktiva nätdejtare, men att prata om nätdejting på sin nätdejt blir helt enkelt för mycket för somliga.

Andra mindre populära samtalsämnen är husdjur, jobb, kärlek, familj, drömmar, tv-serier och filmer.

Vem ska betala?

Undersökningen gav också svar på vem som bör stå för notan på en första dejt. Det är uppenbart att kvinnor och män har väldigt olika syn på detta.

Kvinnor

Jag betalar: 3 %

Vi delar: 51 %

Beror på hur det gick: 26 %

Den andra ska betala: 20 %

Män

Jag betalar: 48 %

Vi delar: 36 %

Beror på hur det gick: 15 %

Den andra ska betala: 1 %

För att summera verkar många tycka att det är en bra idé att dela på notan, men män som förväntar sig att kvinnan ska betala kan få vänta länge.

Kartläggningen är baserad på en nordisk undersökning bland 4 155 användare på Happn varav 1 060 svenskar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:05