Hoppa till innehåll

Den här killen har återskapat ”Squid Game” och låter 456 personer tävla om 4,5 miljoner kr

En man i rock talar med kameran

Varje lek uppges ha kostat 31,8 miljoner kronor att återskapa.

Den extremt populära (och enerverande) Youtube-profilen Mr. Beast har gjort sig känd för sina videos där han delar ut pengar till folk lite på måfå. Nu har han tagit det ett steg längre och återskapat höstens stora snackis Squid Game.

Mr. Beast, som egentligen heter Jimmy Donaldson, har sagt att det kostade ungefär 3,5 miljoner dollar (ca 35 milj. kr.) att återskapa lekarna från Netflix-serien, däribland rött ljus-grönt ljus, dragkampen och glasbron. De deltagare som inte klarade utmaningarna ”eliminerades” genom att en manick fastsatt på deras magar smällde till, för att på säkert vis återskapa lite av seriens skräck.

Dekoren från serien återskapades näst intill på pricken, deltagarna bar de karaktäristiska träningsoverallerna och till och med den läskiga, enorma dockan finns med. Det kostade som sagt en del men Donaldson fick hjälp med finansieringen från mobilspelet Brawl Kings.

Den spelare som klarade sig längst blev ungefär 4,5 miljoner kronor rikare och några av de andra deltagarna fick tröstpriser på några tusen dollar. Spana in videon här nedanför (varning för uppeldade amerikaner!).

Se verklighetens ”Squid Game” här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.