Video: 3 övningar du bara klarar om du är grymt stark – fixar du det här?

Karl Dyall tillhör världseliten i sin åldersklass i crossfit. Café bad honom visa hur man gör tre av de svåraste övningarna som finns.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-04-18 12:09  |  Lästid: < 1 minut

Karl Dyall är en mångfacetterad atlet som är känd för såväl dans som skådespeleri och ett stramt åttapack, här presenterat i humorserien Nile city från 1995 där han var en av de hunkiga brandmännen.

karl-dyall-nile-city-brandman

I dag är han 49 år ung, åttapacket har vuxit, och så även hans intresse för Crossfit. År 2012 var han bäst i Europa i kategorin 45+, och så sent som 2014 tog han brons i Reebok Crossfit Games, vilket även anses vara VM i träningsformen.

Café träffar honom på hans gym, Crossfit Solid i Stockholm, för att få hjälp med tre av de svåraste övningarna man kan göra. Försök själv om du känner att du har vad som krävs, eller låt det bli ett mål till nästa år!

Muscle up/stora häv, stöt och handstand push up/handstående press är några av de mest avancerade övningarna som finns. För att försöka sig på dem måste du redan vara väldigt vältränad och stark i kroppen för att inte riskera skador.

Bra övningar att börja med för att klara en muscle up är dips och höga pull ups där du drar dig upp så att bröstkorgen når stången. För att göra en stöt är det viktigt att först behärska marklyft, knäböj och axelpress, och för handstående press behöver du vara väldigt stark i hela bålen, armar och axlar.

Fotnot: Dessa övningar kräver inte bara styrka utan även god rörlighet och teknik. För stora muskler kan i vissa fall vara en nackdel om du ska göra till exempel en muscle up, då du helt enkelt blir för tung.

Mer om träning från Café!

Sugen på magrutor i sommar? Så lyckas du!

5 övningar som bygger styrka

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-04-18 12:12