Annons

Video: 3 crossfitövningar vi ofta gör fel – Karl Dyall visar tekniken

Karl Dyall är en av de mest profilerade utövarna inom svensk Crossfit. Här visar han tekniken i tre övningar vi ofta gör fel.

Joel Linde
Video: Johan Hedberg
Video: 3 crossfitövningar vi ofta gör fel – Karl Dyall visar tekniken

karl-dyall-crossfit

Crossfit som träningsform blir allt vanligare. För några år sedan fanns en handfull gym i hela landet, och nu är de hundratals. Men crossfit har också kritiserats för hög skaderisk, och därför har Café besökt en av de största svenska profilerna inom sporten för att få hjälp med tekniken på några av de vanligaste helkroppsövningarna inom crossfit.

Annons

Karl Dyall är en av grundarna av Crossfit Solid i Stockholm. År 2012 var han bäst i Europa i kategorin 45+, och så sent som 2014 tog han brons i Reebok Crossfit Games, vilket även anses vara VM i träningsformen.

Gilla Cafe.se på Facebook

Här förevisar han på ett exemplariskt sätt hur du gör tre av de bästa helkroppsövningarna som finns. Gör exempelvis 3 pull ups, 10 burpees och 15 air squats, så många varv du hinner under 12 minuter, för allsidig och högintensiv träning för hela kroppen.

Fotnot: I filmen visas en air squat, eller knäböj, helt utan vikt. Övningen kan givetvis anpassas med vikter i form av till exempel skivstång eller kettlebell.

Pull ups kan också anpassas, till exempel genom att använda gummiband eller en maskin.

Mer om crossfit från Café!

5 tips för att minimera skaderisken när du tränar crossfit

Cafés PT: 6 anledningar till att älska och bojkotta crossfit

 

Annons

Dela (13)
Tweeta

Annons


Laddar