Hoppa till innehåll

Vin på burk-trenden fortsätter – nu lanseras somrig bubbel-sangria

Drycker på en brygga

Den smidiga burkvins-trenden fortsätter på den svenska marknaden. Nu kommer GOZY Sparkling rosé sangria som även går att göra glass på.

Trenden med vin på burk har varit stark i USA i flera år och för två år sedan nådde de första burkvinerna den svenska marknaden. Fördelen med vin på burk är att det är en mycket smidigare förpackning att bära med sig men även att burken är miljövänlig och snabb att kyla –perfekt för sommarens olika utehäng.

Förra året breddades sortimentet än mer, och nu fylls utbudet på ytterligare med nykomlingen GOZY Sparkling rosé sangria som kan ses som en uppföljare till förra årets GOZY White Sparkling Sangria. Som namnet antyder är GOZY Sparkling rosé sangria en bubblig sangria på rosévin med en smak som balanserar på toner av yuzu och citron med en spets av rosenvatten för att verkligen sätta den rätta aromen.

-Idén om sparkling sangria tillverkad i Spanien föddes när vi såg hur Cava Sangria-drinken började växa i popularitet runt om i världen. Vi vill erbjuda konsumenterna denna somriga drink enkelt färdigblandad i en snygg förpackning. Drycken är fräsch och lätt och har färre kalorier än torra vita viner tack vare en aning lägre alkoholhalt, säger Anette Raunio, delägare av Von Elk som ligger bakom GOZY.

GOZY Sparkling rosé sangria dricks bäst väl kyld, gärna med is, kanske ett rött bär och lite mynta. Eller så gör man den här somriga sangriaglassen (recept följer):

Sangriaglass:

Ingredienser:

1 burk Gozy Sparkling Rosé
1 dl socker
Saft från en citron
Saft från en lime

Gör så här:

1. Häll ner alla ingredienser i en kastrull och värm vätskan så att sockret smälter.
2. Välj sedan om du vill frysa glassen i glassformar med glasspinne (som på bilden), lägga massan i en glassmaskin eller frysa in i ett kärl med höga kanter för att stelna. I frysen tar det ca. 6-8 h att frysa sorbeten.
3. Servera!

GOZY Sparkling rosé sangria 8% finns i Systembolagets beställningstjänst. Artikelnumret är 52529 och priset ligger på 35 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.