8 snygga mockajackor – och hur du vårdar dem

Café väljer ut åtta snygga mockajackor som du med lite vilja, tålamod och borstande kan göra till höstens snyggaste jacka. Använd som ytterplagg, eller som ett lager för att lyxa till din outfit.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-01 11:46  |  Lästid: 2 minuter

Finns det något lyxigare än att dra på sig en ny mockajacka? Troligtvis inte. Mockajackan är för många ett favoritplagg, men ofta känns den lite mer ömtålig än en vanlig skinnjacka.

Men faktum är att mockajackan inte är riktigt så känslig som man tror. Visst, det är inget man tar på sig den snöigaste februaridagen, men den tål mer än vad man tror. Tricket är dels att välja sina tillfällen, men också att investera i en bra mockaborste.

Om jackan blir blöt gör man bäst i att låta jackan torka ordentligt, för att sedan gå över den med borsten. Se dock till att jackan är helt torr innan du borstar, det är ingen bra idé att lyfta upp mockafibrerna medan jackan är blöt.

mockajacka1

Från vänster: Acne Studios, Weekday, Morris, Gant Rugger

Ett annat tips är att använda mockajackan som ett lager. Fler och fler märken gör skjortliknande jackor i mocka, något som är ett snyggt lagerplagg samtidigt som du undviker att utsätta jackan för väta.

mockajacka2

Från vänster: Reclaimed Vintage, Asos, Selected Homme och Black Dust

Även om den klassiska bruna mockajackan är det man förknippar med en klassisk mockajacka så finns det många snygga varianter i mer vågade färger. Mörkare färger är också lättare att vårda.

Alla produkter är valda av Café. Inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Läs mer om hur det fungerar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 15:40