Annons
Annons

Viralsajt hånade Prison break-stjärnan för hans vikt – se hans grymma svar!

Wentworth Miller har fått utstå mycket hån för att han la på sig vikt för några år sedan, men nu har han fått nog.

Joel Linde

Skådespelaren Wentwort Miller, mer känd som Michael Scofield i succéserien Prison break, blev häromdagen påhoppad av viralsajten The LAD Bible, där de utsatte honom för en så kallad fat shaming, och hånade honom för att ha lagt på sig vikt.

Annons

Bilden till höger är tagen 2010 av en papparazzifotograf när Wentworth av en händelse gick förbi en inspelningsplats för en realityserie. Bilderna spreds sedan med rubriker som ”Hunk to Chunk” och ”Fit to Flab”, och nu, sex år senare, fortsätter alltså hånet.

wentworth miller prison break fat shamed

Sajten har nära 12 miljoner följare på sin Facebook-sida, och skådespelaren själv blev snabbt varse att han återigen hånades på nätet. Men i stället för att låta det rinna ut i sanden skrev han ett starkt, och väldigt personligt meddelande, där han berättade hur han hade gått i självmordstankar och fann tröst i att äta.

”2010, semi-pensionerad från skådespeleriet, höll jag låg profil av flera anledningar. Först och främst, för att jag var självmordsbenägen”, skriver han på sin Facebook-sida.

”2010, vid den lägsta punkten i mitt vuxna liv, letade jag överallt efter lindring/tröst/distraktioner. Och jag vände mig till mat. Det kunde ha varit vad som helst. Droger. Alkohol. Sex. Men att äta blev det enda som jag kunde se fram emot.”

Inlägget har på en dag delats och gillats mer än 500 000 gånger, och skådespelaren hyllas för sin öppenhet. Så här skriver några av hans följare:

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 15.49.19 Skärmavbild 2016-03-29 kl. 15.53.45

Wentworth skriver också att han är glad att den gamla bilden av honom finns kvar, eftersom den påminner om hans egen kamp, hans uthållighet och ihärdighet att möta allt motstånd och ”demoner av alla slag”.

Han har pratat om ämnet även tidigare, och han avslutar inlägget med att lista olika föreningar och organisationer som erbjuder hjälp till människor med psykisk ohälsa.

Och för er som missat det: Prison break kommer tillbaka, och så här ser Michael Sco.. jag menar Wentworth Miller ut nu.

wentworth-miller-new-york

Efter Wentworth Millers inlägg har The LAD Bible dels tagit bort sin hånande bild och även gått ut och bett om ursäkt till skådespelaren.

Gilla Café på Facebook för fler liknande artiklar!

Gilla Cafe.se på Facebook
Annons

Dela (710)
Tweeta

Annons


Laddar