Hoppa till innehåll

Virtual Reality-glasögon är årets julklapp 2016 – här är bästa köpet

Olle Arnell

VR-glasögonen blir årets julklapp 2016.

Oculus_Rift_900px

Årets julklapp ska representera samtiden och presenteras under tisdagsmorgonen av HUI-institutet. Och 2016 års utvalda julklapp blev VR-glasögonen.

Förra året blev robotdammsugaren årets julklapp och på HUI-institutet tror man att användandet av VR-glasögon kommer att explodera framöver.

VR-glasögon är en plastlåda eller liten kartongbox som gör att du kan uppleva virtual reality. Det finns glasögon från ett par hundralappar upp till flera tusen. Bland annat har Google och Playstation egna VR-glasögon.

Cafés teknikexpert Kjell Hägglund om vilka VR-glasögon man ska välja:

sony-playstation-vr-glasogon

SONY PLAYSTATION VR – Prisvärt med potential

Pris: 4 790 kr.

Bäst på virtual reality-spel är fortfarande HTC Vive, och mest hatad är fortfarande ”originalet” Oculus Rift (på grund av att skaparen, efter Kickstarterkampanj, sålde ut till Facebook). När krutröken skingras i detta stora krig om marknadsdelar och initiativ kanske det ändå är PlayStation som står stabilast. Kvaliteten är inte i nivå med HTC, men usp:en här är priset – endast hälften av vad HTC Vive kostar, och en större potential att nå ut brett. Dock redan nu en strålande maskin, och spelutbudet lär explodera snart.

För dig som bara vill testa känslan finns även den här typen av cardboards för en femtiolapp och uppåt.

vr-cardboard

Mer läsning om Virtual Reality!

Sonys supersnygga VR-glasögon till Playstation 4

Kamerorna som låter dig spela in Virtual Reality-filmer!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.