7 bästa robotdammsugarna – din guide till årets julklapp

Tobias Skagerström  |  Publicerad 2015-11-24 11:27  |  Lästid: 2 minuter

Miele Scout RX1

miele

En populär robotdammsugare som vunnit flera tester och fått fina recensioner. Den har en bra förmåga att undvika krockar och är enkel att använda. Du får ett imponerande städresultat för en ganska låg prislapp.

Pris: 4 390 kronor.

 

 

LG Hom-Bot Square (VR6270LVMB)

lg

Robotdammsugare som har dubbla kameror för att lättare kunna navigera. Om den måste åka och ladda under arbetspasset hittar robotdammsugaren tillbaka till samma plats och återupptar dammsugningen därifrån.

Pris: 5 455 kronor.

 

Neato XV Signature

neatosignature

Inte den snyggaste designen, men det låga priset har gjort Neatos modell omtyckt och den gör sitt jobb. Den här robotdammsugaren kom tvåa i Råd och Röns stora test och är en prisvärd modell.

Pris: 2 479 kronor.

 

iRobot Roomba 880

irobot880

Populär modell som ska vara hållbar och klara av tuffa ytor som mattor, men sägs kunna låta en del. En av de snyggare robotdammsugarna och den fastnar sällan, men har svårt att komma åt hörn och kanter.

Pris: 6 990 kronor.

 

Neato BotVac D85

neatod85

Neato D85 är utrustad med en extra stor rengöringsborste för en mer effektiv dammupptagning. Du kan även schemalägga robotdammsugaren efter hur det passar dig och finns olika städprogram beroende på hur du vill städa.

Pris: 4 990 kronor.

 

Vorwerk Kobold VR200

vorwerk

Robotdammsugare från Vorwerk Kobold är ganska okända i Sverige och kan vara svåra att få tag på. Men den här modellen har gjort bra ifrån sig i tester och gör ett stabilt jobb. Den kantiga form gör det lättare för maskinen att komma åt kanter och hörn och det annorlunda utseendet gör att dammsugaren ser lite futuristisk ut.

Pris: ca 7 900 kronor.

 

Samsung Powerbot VR9000

samsung

Samsungs robotdammsugare som har 60 gånger mer sugkraft än sina föregångare och använder sig av lokaliserings- och mappningstekniken SLAM för att ta sig runt på golvet. Har dock fått kritik för att den inte kommer åt längs med väggar, men är ändå ett bra köp med sin goda uppsugningsförmåga och strukturerade navigering.

Pris: 5 490 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-18 14:18