Här är årets smartaste tech-nyheter

Tech-nyheter på CES-mässan 2023.

Café listar årets fiffigaste tech-nyheter från världens största prylmässa – CES.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-03-15 03:00  |  Lästid: 2 minuter

AI-ugn från Samsung 

Man behöver inte direkt vara någon Björn Frantzén för att sno ihop en Michelinmåltid med Samsungs nya smarta ugn Bespoke AI Oven. Ugnen, som även kan luftfritera och sous-vida, läser med hjälp av kameraövervakning och algoritmer själv av vad för typ av maträtt du sätter in i den och optimerar automatiskt ugnsinställningarna efter middagen. Pris: okänt. 

VR-glasögon från HTC  

Virtual reality var en av prylmässans stora snackisar. Mest väsen av sig gjorde HTC med sina nya kompakta lättviktsglasögon Vive XR Elite. Headsetet, som klarar både virtual och mixed reality, har ett 110 graders synfält i 4k-upplösning, en bilduppdatering på 90 Hz och en matchvikt på 625 gram. Meta Quest Pros vassaste konkurrent? 16 299 kr. 

Dubbel laptop från Lenovo 

Lenovos flexibla laptop Yoga Book 9i ritar om spelplanen för hur en bärbar dator kan se ut. Hybridmaskinen består av två 13,3 tum stora OLED-skärmar som kan användas på en rad olika sätt, beroende på skärmarnas placering och användningsområde. Försöker du skära ner på skärmtiden gör du nog bäst i att leta vidare. Ca 23 000 kr. 

Underhållande elbil från Afeela 

”Ett rullande underhållningsrum.” Så beskriver Sony och Honda sin gemensamma elbilssatsning Afeela. Debu­t­modellen, som bland annat är utrustad med 45 kameror och sensorer, avancerat självkörningssystem, inbyggd bildskärm i den främre stötfångaren (!) och ett välintegrerat Playstation, börjar rulla ut 2026. Pris: förmodat jättdyrt. 

Trådlös OLED-tv från LG 

Kablar tillhör det förflutna. Åtminstone om man frågar LG, som nu lanserar världens första trådlösa tv (visst, den kräver en strömsladd, men ändå). 97-tummaren (!) M3 förlitar sig i stället på en extern sändarbox, som överför i 4k-upplösning med en uppdateringsfrekvens på upp till  120 Hz. Något pris har inte kommunicerats, men billigt blir det inte.

Smarta hörlurar från JBL

Orka fippla med telefonen för att justera hörlursinställningar, hantera röstsamtal och kontrollera batterinivå, argumenterar JBL och presenterar Tour Pro 2 – med världens första laddningsfodral med touchskärm för blixtsnabb tillgång till lurarnas viktigaste funktioner. Grymt ljud, brusreducering och 40 timmars batteritid är tre andra köpskäl. 2 790 kr. 

Dela på Facebook
Tweeta