Visst ser Netflix-producerade ”Space Force” ut att bli årets roligaste serie?

Steve Carell i Space Force.

Steve Carell spelar huvudrollen i en ny serie signerad The Office-skaparen Greg Daniels med premiär på Netflix redan 29 maj.

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-05-06 13:15  |  Lästid: 2 minuter

Vad skulle hända om karaktären Michael Scott från The Office blev tilldelad ett team av forskare och astronauter, med fria händer att utveckla ett program som ska ge USA full kontroll över rymden? Ja, det är den ungefärliga känslan man får av den första trailern till den Netflix-producerade komediserien Space Force, som efter sju år återigen för samman den amerikanske The Office-skaparen Greg Daniels (Ricky Gervais var givetvis först med det brittiska The Office) och skådespelaren Steve Carell.

I serien tar sig Steve Carell an rollen som generalen Mark R. Naird, en före detta pilot, som får en befordran och därmed blir ansvarig för den sjätte och nyskapade delen av den amerikanska militären: Space Force. Trots att Naird är skeptisk, eftersom att han själv inte är fullt medveten om vad programmet innebär, bestämmer han sig för att ge jobbet en chans – vilket leder till ståhej och roliga upptåg, som vilket The Office-fan som helst kommer att uppskatta.

Se trailern nedan:

Ett av de pågående skämten i trailern går ut på att medlemmar i programmet hånar, eller rättare sagt skrattar åt den amerikanske presidentens order om den nya militärdelen. President Donald Trumps namn nämns aldrig, men med tanke på att serietiteln Space Force är baserat på en riktig del av hans militär som för ungefär ett år sedan blev tilldelad samma namn, är det inte svårt att föreställa sig att det är president Trumps order.

I en intervju med Deadline avslöjade Carell att Netflix hörde av sig till honom om hans möjlighet att vara med i Space Force, men att serietiteln var det enda som streamingjätten hade att pitcha för skådespelaren. Det fanns ingen serie, det fanns för stunden inte en enda idé, utöver serietiteln:

– De frågade mig om jag ville vara med i en serie som heter Space Force, och jag svarade nästan omedelbart ”Ja, det låter bra”. Sedan ringde jag Greg och frågade honom om han ville vara med och skapa en serie som heter Space Force, vilket han svarade: ”Ja, det låter bra! Vi gör det”. Hela serien baserade sig alltså inte på någonting, förutom ett namn som fick alla att skratta.

Sidledes Steve Carell kommer talangfulla skådespelare och komiker som John Malkovich, Diana Silvers, Tawny Newsome, Ben Schwartz, Lisa Kudrow, Jimmy O. Chang, Noah Emmerich, Alex Sparrow och Don Lake att medverka i serien.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-05-06 13:35