9 situationer då vuxna blir som barn på jobbet

Det finns en anledning till att det sitter lappar med texten "Din mamma jobbar inte här!" på många arbetsplatser, och den är just att vuxna ofta blir som just barn så fort de kommer till jobbet. Kolla bara in de här 9 situationerna!

Joel Linde  |  Publicerad 2016-03-22 13:53  |  Lästid: 3 minuter

9 situationer då vuxna blir som barn på jobbet

1. När diskmaskinen är full

Antingen knölar vi ner tallriken lite nonchalant på ett sätt som omöjligt kommer göra den ren, eller så ställer vi helt enkelt allt på diskbänken. Du ser inte när det händer, vet inte vem som gör det, du vet bara att du ställer ifrån dig disken, och när du kommer tillbaka dagen efter kommer den vara borta. Magi!

disk-jobbet

2. När någonting måste åtgärdas

När vi upptäcker att något inte fungerar som det ska på jobbet är det aldrig vårt problem – vi ju har massor av kollegor så någon annan kommer snart att upptäcka samma fel. Förhoppningsvis funkar det nästa gång du kommer dit. Det är ju inte du som har gjort sönder det!

Jim halpert whatever

3. När du ska återvinna

Återvinning är jätteviktigt! Förutom på jobbet, där åker allt i samma säck. Palla bry sig liksom!

aint nobody got time for that

4. När du vill ha något ur kylskåpet

Det är väl lugnt att ta lite mjölk, smör, ketchup, eller den där Colan som har stått där i en vecka? Det brukar alltid vara någon som köper nytt.

kramer jerry seinfeld food

5. När du inte vill städa ditt skrivbord

På samma sätt som vi hatade att tvingas städa våra rum som tonåringar är det viktigt för oss att visa att ingen annan bestämmer över oss vid VÅRA platser på jobbet. Alltså ser vi till att alltid ha ett respektabelt torn av kaffemuggar och minst ett dussin sladdar och hopknycklade papper spridda, like we don't give a f*ck.

chandler not real mom

6. När soporna väller över

Nej då, soporna är inte fulla så länge du lyckas balansera dit en sista grej. Då övergår de till att bli någon annans problem. Winning!

david letterman high five

7. När mötet blir tråkigt

Vi kan alla ha goda intentioner, men tristess har ingen åldergräns. Blir mötet för tråkigt så finns det helt enkelt ingen annan lösning än att fly lite diskret genom mobilen (eller sätta sig längst bak och klottra på bänken).

simon cowell bored

8. När någon annan gjorde fel först

Detta är ett så stort problem att de flesta arbetsplatser tvingas ha lappar på mikrovågsugnarna som upplyser om vikten av att använda lock över maten i micron. Ändå spränger vi med jämna mellanrum bolognesen på högsta effekt, självklart utan lock. Men asså det var ju redan asäckligt!

it wasn't me

9. När vi saknar konsekvenstänk

Halvfulla pappmuggar och trasiga glas – allt får plats i sopsäcken. Att någon sen ska bära ut den, med kaffe som sprutar ut från hålen som orsakades av ditt trasiga glas, det reflekterar vi helst inte över.

christoph waltz

 LÄS ÄVEN: 9 saker vi vet att vi borde göra – och vad vi gör i stället

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-31 14:45