Annons

Winklevoss-bröderna investerade Facebook-pengar i Bitcoin – så rika blev de

Winklevoss-tvillingarna som har en framträdande roll i filmen The Social Network om grundandet av Facebook har blivit dollarmiljardärer på Bitcoin.

Joel Linde
Foto IBL
Winklevoss-bröderna investerade Facebook-pengar i Bitcoin – så rika blev de

Minns ni Cameron och Tyler Winklevoss? Klart att ni gör! Snyggtvillingarna som rodde i ”Facebook-filmen” The social network från 2010, om hur Mark Zuckerberg grundade Facebook.

Tja, Winklevoss-tvillingarna håller naturligtvis inte med om att det var han som gjorde det – filmen handlar ju till stor del om tvisten mellan de olika parterna och vem det egentligen var som kom på idén om Facebook.

Annons

Hur det nu än var med den saken så stämde Winklevoss-bröderna Mark Zuckerberg på en herrans massa pengar. Det blev en lång process och 2008 lämnade de rättegången med en förlikning som gav dem 65 miljoner dollar i cash och Facebook-aktier (som nu är värda extremt mycket pengar).

Gilla Cafe.se på Facebook

För fyra år sedan tog de 11 av de utbetalda miljonerna och stoppade in i kryptovalutan Bitcoin som det ju har varit ett sånt jävla tjat om på sistone, eftersom kursen tycks slå nya rekord varje dag. Och som de flesta av er har räknat ut vid det här laget – ja, det var en bra affär.

Deras 11 miljoner dollar har stigit med nära 10 000 procent på fyra år, vilket har gjort Winklevoss-tvillingarna till världens första Bitcoinmiljardärer, i dollar räknat, skriver Breakit.

Nu är ju Facebook värt ungefär 500 gånger så mycket, men Winklevossarna bör åtminstone vara lite glada över en lyckad investering!

Annons

Dela (25)
Tweeta

Annons


Laddar