Hoppa till innehåll

Nu kommer dokumentären om verklighetens Pennywise som skrämmer barn för pengar

Wrinkles The Clown
Joakim Almén

Och man som knappt hunnit smälta Bill Skarsgårds Pennywise i ”Det: Kapitel 2”…

Du minns kanske clown-manin för några år sen? Alla pratade om hur rädda de var och vilket perfekt verktyg clowner är för att bygga panikartade känslor av rädsla i, främst, skräckfilmer. Clown-psykosen eskalerade, och klingade samtidigt – faktiskt – av, i och med premiären av filmatiseringen av Stephen Kings Det hösten 2017.

Men nu våras det återigen för clownen inom populärkulturen. I helgen hade den efterlängtade uppföljaren till Det, även denna gång med Sveriges Hollywood-hopp Bill Skarsgård i rollen som den mardrömskompatibla skräckclownen Pennywise, Det: Kapitel 2 biopremiär. Och i början av oktober går den väldigt hyllade Joker där Joaquin Phoenix gör rollen som Batmans ärkefiende Jokern upp på biograferna.

Och, som det heter, inte nog med det. Nu kommer dokumentären om ”verklighetens Pennywise” – en äldre man som faktiskt livnär sig på att skrämma småbarn. Wrinkles the Clown heter dokumentären som tar avstamp i en fem år gammal viral Youtube-video med en läskig clownfigur – ”Wrinkles” – som lurkar under ett barns säng för att sedan (försöka) skrämma skiten ur det stackars barnet.

Wrinkles the Clown.
Är det så här valfri medlem i Slipknot ser ut i pensionsålder?

Nu har regissören Michael Beach Nichols gjort en dokumentär om den åldrade ex-militären bakom Wrinkles som likt en legoknekt anlitas av föräldrar för att skrämma olydiga barn.

Spännande? Ganska.

Läskigt? Jodå.

Här hittar du trailern till dokumentärfilmen Wrinkles the Clown som har amerikansk biopremiär 4 oktober. Det är i nuläget oklart när eller om filmen kommer till Sverige.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.