Xbox-spelare är sämre människor än Playstation-spelare, enligt studie

Arg kille spelar Xbox

Ja, i alla fall om man ska tro en undersökning som mäter fysisk och verbal aggression, ilska och fientlighet.

Wilmer Gyllström | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2020-09-08 13:20  |  Lästid: < 1 minut

Att förlora mot polarna är vidrigt. Det är ju alltid något fel på spelet eller så hade din kompis bara en stor portion flax. Den tävlingsinriktade ådran pulserar extra starkt när det kommer till att vinna över vännerna. Och nu finns det ett bevis på vilka som är de värsta konsol-förlorarna.

Buss Perry Aggression Questionnaire som studerar personligheter och socialpsykologi ligger bakom undersökningen (och ett luddigt casinobolag betalar som så ofta för den) har korat vinnaren. De som har kortast stubin och sämst temperament, när det kommer till online-spel, är Xbox-spelare. Det visar i alla fall de 1 000 gamers har deltagit i studien.

PC, Xbox, Playstation och Nintendo Switch var konsolernas som agerade föremål för undersökningen, och de som spelar Battlefield, Call of Duty: Modern Warfare, FIFA och – något otippat kanske – Animal Crossing är värst.

Xbox-användare toppar listan för fysisk och verbal aggression, ilska och fientlighet. Utöver det avslöjas även att Animal Crossing-spelarna är mest aggressiva och Minecraft-spelarna är mest fientliga. Vilket är helt sjukt eftersom att både spelen är tillämpade för barn.

Det är svårt att hålla sitt stridslystna humör i schack ibland och det har hänt att x antal kontroller fått lida för det. Skönt att man inte är ensam. Studien visar nämligen att 438 kontroller från provuppsättningen för Xbox och Playstation har mist livet under de senaste 12 månaderna. Snacka om att tappa kontrollen.

För den som vill veta mer om vilka som är värst kan du kolla in undersökningen här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-09-08 13:25