Hoppa till innehåll

Zlatan återvänder till Manchester United – bekräftar med gudalik bild

Olle Arnell

Zlatan är tillbaka i ”The Red Devils”.

Det har varit på gång en tid och det har bara känts som en tidsfråga innan det blir officiellt. Och det är det nu: Zlatan återvänder till Manchester United.

– Vi är överlyckliga, säger tränaren Jose Mourinho.

Sedan Zlatan skadade knät mot Anderlecht i våras har spekulationerna om nästa klubb pågått konstant. Och idag blev det klart att han återvänder till José Mourinhos trupp. Bekräftelsen kom strax efter klockan 15 på torsdagseftermiddagen med den här posten både på Facebook och Instagram:

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/ZlatanIbrahimovic/photos/a.902063109813091.1073741832.198744036811672/1626210620731666/?type=3&permPage=1″]

Och det känns väldigt typiskt Zlatan att offentliggöra sitt beslut på det här sättet.

– Han är ödmjukheten själv, som vanligt, säger Patrik Brenning i Sportbladets livesändning.

Sedan förra årets säsong har United värvat in bland andra anfallaren Romelu Lukaku till truppen och tillsammans kommer de att utgöra Premier Leagues tyngsta anfallspar.

– Jag är tillbaka för att avsluta det jag har påbörjat. Det har varit min och klubbens intention hela tiden att jag ska stanna, säger Zlatan till klubbens officiella hemsida.

I Manchester United kommer han nu att få tröja nummer tio som tidigare Wayne Rooney bar, men som nu har flyttat tillbaka till moderklubben Everton. I Manchester United finns även svenska landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf som kom till klubben från Benfica i sommarens transferfönster.

Zlatan gjorde 28 mål på 46 matcher för United innan han skadade sig. Zlatans nya kontrakt är ettårigt, men när återkomsten blir på plan återstår att se.

I samband med Zlatans tillkännagivande på sina sociala medier lade även klubben upp den här videon där Zlatan tar på sig Manchester United-tröjan igen.

#Zlat10 pic.twitter.com/jnjJHnLJy4

— Manchester United (@ManUtd) August 24, 2017

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.