Annons
Annons

Zlatan stämmer Ulf Karlsson efter dopinganklagelserna

Förra veckans stora sportsnackis rullar vidare. Nu gör Zlatan allvar av hoten – och stämmer Ulf Karlsson.

Olle Arnell

zlatan

Det var under torsdagen förra veckan som Ulf Karlsson, f.d. förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget hävdade att Zlatan Ibrahimovic dopade sig under tiden i Juventus.

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Jag är övertygad om det. Det står för mig, sade Ulf Karlsson till NWT.

Annons

Utspelet från Ulf Karlsson fick stor uppmärksamhet och redan samma dag uttalade sig Zlatans agent, Mino Raiola, om att de skulle anlita advokat för att stämma Ulf Karlsson för anklagelserna. Dagen efter tog Ulf Karlsson tillbaka det han sagt i ett öppet brev till TT:

Gilla Cafe.se på Facebook

”Under debatten uttryckte jag mig både otydligt och olyckligt om Zlatan Ibrahimovic. Jag förstår nu, i efterhand, att det jag sa kan uppfattas som ett utpekande och det är djupt beklagligt. Det var inte alls min avsikt. Jag vill därför be Zlatan och övriga som kan ha tagit illa upp om ursäkt för mina insinuerande uttalanden.”

Och fortsatte:

”Jag har, alltsedan jag själv blev idrottsledare, alltid stått upp emot all form av doping. Jag hoppas att mina olyckliga formuleringar i detta fall inte skadar uppfattningen om Zlatan, som jag anser vara den största fotbollsspelare vi haft i landet.”

Men ursäkten räckte inte, för alldeles nyss kom beskedet från TT om att Zlatan, via advokaten Nils Petersen, stämmer Ulf Karlsson för dopinganklagelserna.

”Ulf Karlssons uttalanden är osanna, grundlösa och mycket allvarliga för Ibrahimovic som enskild individ och idrottsman liksom i förhållande till hans sponsorer och samarbetspartners. Därför måste uttalandena bemötas, vilket nu görs genom att åtal väcks”, skriver advokaten i ett mejl till TT, enligt Sportbladet.

Anklagelserna skulle kunna utgöra förtal, som är straffbart med böter eller fängelse i upp till två år om brottet betraktas som grovt, uppger SVT.

Zlatan spelade för Juventus mellan 2004 och 2006.

Annat om Zlatan från Café: Philip tror han söker helt vanligt jobb – då kommer Zlatan in och tar över. Se filmen här!

 

Annons

Dela (282)
Tweeta

Annons


Laddar