Annons
Annons

vandrande-pinne-1

Du tjatade och tjatade men du fick aldrig något husdjur. I alla fall inget ordentligt sådant – i stället fick du nöja dig med någon av följande ersättningsvarelser. Frånvaron av glada hundskall under barndomens morgnar förföljer dig än i dag.

Annons

 

1. Hoppande böna

cafe-jumping-beans

Sorgen när ett husdjur dör kan vara svår att hantera. Men inte när det gäller den hoppande bönan. Det enda som händer är att bönan slutar hoppa.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

2. Guldfisk

goldfish

Du ville ha ett akvarium, ett korallrev i miniatyr som du kunde sitta framför och storögt drömma om varmare breddgrader. I stället fick du den här glömska tråkmånsen i en skål helt utan scenografi.

 

3. Venus flugfälla

venus-flytrap

Vissa verkar tro att den här saken kan passera som husdjur bara för att den har något slags käftar som kan öppnas och stängas. Det stämmer inte – den kan på sin höjd kallas en husväxt.

 

4. Vandrande pinne

vandrande-pinne

Du ville ha en ponny eller kanske en urgullig kattunge, i stället fick du en individ från familjen insekter i ordningen spökskräckor(!). Tack för den fruktansvärda besten, mamma. Jag ska vårda den ömt.

 

5. Grodyngel

tadpoles

När du förnekades ditt rättmätiga husdjur för hundrade gången tvingades du ta saken i egna händer. Beväpnad med hink och håv gick du ner till den stinkande bäcken och fångade små, slemmiga husdjurssubstitut. Men fortfarande kändes det som att något saknades i ditt liv.

 

6. Marsvin

Guinea-Pig

Wow, jag som alltid har velat ha en gravt överviktig och ständigt panikslagen hamster med fylliga läppar!

 

7. Neontetra

neontetror

Det du först trodde var en rolig förpackning visade sig vara världens tråkigaste fisk. Neontetran är så fruktansvärt i havets mittfåra. Alla akvariums utfyllnadsmaterial.

 

8. Snok

snok

Varför håller man en varelse som man blir illa till mods och lite ledsen av att möta i naturen som husdjur? Dessutom var snoken värstingarnas favorit – de flesta som hade en sådan som husdjur i barndomen har en övervakare i dag.

 

9. Tamagotchi

tamagotchi

I stället för ett riktigt husdjur med personlighet och känslor: en pixlig avbild av ett husdjur som ser ledset ut om man inte trycker på en knapp regelbundet.

 

10. Fluga i koppel

fluga-i-koppel

Du fångar en fluga, lägger den i en burk i frysen så den ”somnar”, knyter en tråd runt ”halsen” på den och tar med den ut på promenad. Känns lite som att ha en hund. Väldigt lite.

 

Bubblare: loppcirkus, sea monkeys, myrkoloni.

 

Peder Nääs Sundemyr

* * *

Mer kul!

8 tidsepoker vi vill se Historieätarna testa

17 bilder som bevisar att alla hipsters ser likadana ut – eller?

Gör Cafés QUIZ: Är det Nick Borgen eller är det något helt annat?

15 roligaste sakerna Leif GW Persson har sagt – sen i söndags!

 

Annons

Dela (59)
TweetaLaddar