Hoppa till innehåll

11 utstyrslar till halloween om du vill vara hyggligt aktuell

Lil Nas X, Billie Eilish, Carina och Erik Berg och Elton John.
Markus Aamisepp

Ta dig an halloweenfesten som Carina ELLER Erik Berg, Lil Nas X eller varför inte Fimpen från Paradise Hotel.

Vad halloween egentligen innebär skiftar från person till person. Vissa ser på den högst amerikaniserade högtiden som en ursäkt att supa till det med diverse spexiga allahelgona-drinkar, andra ser ett tillfälle att äntligen manifestera sitt förhållande till sin käresta genom att ladda upp bilder på Eva & Adam-paroutfiten vars andra del de tvingat på sin respektive.

Hur man än vänder och vrider på saken så handlar högtiden i slutändan om en enda sak – flexande av ens kreativa sinne.

De flesta är nog beredda att hålla med om att en påhittig tolkning av halloweentemat a l l t i d går hem på en hemmafest med syntetiskt spindelnät och pappersfladdermöss på väggarna. Just därför räcker det inte att dyka upp med en Scream-mask och en trött flaska cava till festen (om man inte vill dra på sig fördomar om att även äter tacos varje fredagkväll och tycker att Camilla Läckberg är Sveriges vassaste författare, det vill säga).

Vare sig det gäller film, musik eller reality har året 2019 bjudit på massvis av kostymidéer. Café väljer ut de 11 outfits som du kan välja om du vill vara extra fräsig – och aktuell – på halloweenfesten i år.

1. Ebba Busch Thor på Micael Bindefelds 60-årsfest

Ebba Busch Thor
Foto: Instagram

Den som missat festfixaren Micael Bindefelds kändistäta 60-årsfest i Tel Aviv har nog levt under en sten. Den kanske mest uppmärksammade celebriteten på plats var Ebba Busch Thor som i en rulla-sig-i-stoftet-präglad instastory på Carola Häggkvists profil dansar glatt med en (mango?)smoothie i vänster hand.

Vill du alltså klä ut dig till festglad partiledare ska du trä på dig en pösig mönstrad kjol, exotisk bikinitopp, JÄTTEstor hatt och solglasögon. Extrapoäng till den som väljer EBT-outfiten och som också håller sig till gula drinkar i smoothieglas hela kvällen.

2. Lil Nas X

Lil Nas X

Vid det här laget lär låten Old Town Road få allas öron att börja blöda. Men man kan inte förminska den 20-åriga Atlantarapparen Lil Nas X 17 veckor långa Billboard-rekord. Som tur är har 2019 års kanske största artist även säregen klädstil med cowboyhatt och jeehaw-jacka. Om du ”råkar” ha en gammal boskapsdrivar-outfit dammandes någonstans är det bara spexa till den med lite glitter och så bums har du helt plötsligt en mycket roligare utstyrsel.

3. Carina eller Erik Berg i Bergs drömkåk

Foto: erik_berg //Instagram

För de som kanske missat så har Carina och Erik Berg köpt ett renoveringsprojekt i Stockholms skärgård och har jättemycket ångest över hur de ska få ihop allt. Tur då att det går att följa haveriet i nya Kanal 5-serien Bergs drömkåk och där även få klädinspo om du på halloweenfesten vill utstråla förtvivlan. Här kan du välja mellan Erik Bergs stilrena, men kanske inte helt arbetsdugliga, kläder eller Carina Bergs pösiga jeanshängslen. Kanske något för dig som spånar kring paroutfits?

4. Fimpen i Paradise Hotel

Fredrik Olsson, eller Fimpen, från årets säsong av Paradise Hotel är deltagaren som antagligen flest personer skulle vilja ta en öl med. Med halvtaskig koll på anatomi, vilket redovisades under säsongens skolvecka där han trodde att ett kranium var ”något kärnvapen” och ett smeknamn som han fått genom sitt febrila ciggrökande, måste man varken vara smartast eller fräschast på festen. Trä på dig ett par Baywatch-röda badbyxor samt en peruk och sitt på verandan och bolma stinkpinnar hela kvällen så är du hemma.

5. Ove Sundberg med mustasch

Med en helt nyutkommen säsong av Solsidan är det mer än läge att klä sig enligt karaktärernas Saltis-manér. Bästa alternativet här är nog Ove Sundberg som till denna säsong låtit växa ut något slags halvglest bikerstubb. Har du redan en härlig liten pröjsare vilandes på överläppen är det bara ta på dig en tråkig pikétröja och ett par pösiga chinos så blir du plötsligt festens kanske snabbaste popkulturella inspiratör.

6. Jesse Pinkman á El Camino

Det var bara några veckor sedan Breaking Bad-filmen El Camino släpptes på Netflix. Mjölkning av originalmästerverket eller inte har protagonisten Jesse Pinkman nya utmärkande utseendemässiga egenskaper som du kan ta efter under halloween. Med kort snagg, fake-ärr i ansiktet och en dyster energi råder det få tvivel om vem du klätt ut dig till.

7. Billie Eilish

Fördelen med att klä ut sig till Billie Eilish är att det finns väldigt många outfits att välja bland. Vad utstyrslarna har gemensamt är att de är oversized, gärna färgglatt och ibland ackompanjerade med svarta smörjor rinnandes ned från ögonen. Visst, du kanske inte vinner några överraskningspoäng – men att klä ut dig till Billie Eilish är åtminstone TYDLIGT.

Så vad väntar du på? Färga håret brokigt (finns utmärkta engångsfärger i olika kulörer), införskaffa sedan bara stora skor och lösnaglar så blir du en av årets största artister på bara några minuter.

8. Elton John i filmen Rocketman

Det krävs mod för att äga skådespelaren Taron Egerton barbröstade bomber-look. Men att ha en Elton John på halloweenfesten är essentiellt för världsbalansen i och med att filmen Rocketman varit ämne för diskussion och beundran sedan den släpptes i maj i år. Börja med jackan och väx ut så mycket brösthår du bara kan så är du där på nolltid.

9. Thomas Quick

Den verklighetsbaserade filmen Quick vars huvudperson David Dencik intervjuades av Café i somras hade biopremiär för drygt en månad sedan, vilket gör en Thomas Quick-utstyrsel högst relevant under festligheterna. Även här krävs skägg – men även glasögon och en riktig bra imitation av extra sävligt dalmål är avgörande för att folk ska fatta att du är Quick. Pluspoäng till dig som även tar med sig dvd-skivan till dokumentären Att skapa en seriemördare som blottade rättsskandalen – här är det inte dumt att vara övertydlig.

10. Linnea Claeson med stulen skylt

https://www.instagram.com/p/B27KtREHVc6/

För den som missat så hamnade före detta handbollsproffset Linnea Claeson i blåsväder när hon i september under en klimatmanifestation laddade upp en instagrambild på sig själv hållandes i en skylt med ett rätt fyndigt budskap. Det var bara det att hon troligtvis hade lånat den av dess ursprungliga kreatör och ägare i och med att denne poserade själv med den i en annan bild.

Hur som helst är detta ett alternativ för den som tycker att en Greta Thunberg-utklädnad känns lite gjort. Kom istället med färgglad kappa och kopiera skylten och viola så har du festens mest fyndiga outfit.

11. Sister Night i tv-serien Watchmen

Strunta i de förväntade superhjälteoutfitsen – eller skurkarna som Joaquin Phoenix Jokern. Vill du vara riktigt aktuell ska du välja Regina Kings protagonist Angela Abar/Sister Night från en av årets bästa nya tv-serier Watchmen. Lång, gotisk, rock med luva, vit polo och en bandana över näsan och munnen och du är hemma.


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.