Hoppa till innehåll

12 drömdeltagare vi vill se i jubileumssäsongen av Mästarnas Mästare

Joakim Almén

Med anledning av årets rekordsvaga startfält i Mästarnas Mästare – här är våra 12 drömnamn inför nästa års 10:e säsong av programmet.

Produktionsvärdet är lika skyhögt som tidigare säsonger, och alltjämt drar Mästarnas Mästare över två miljoner tittare per avsnitt.

Med det publicitetsmässigt snygga draget att slänga in en e-sportare i programmet och med den mjuka, mysiga, isracinglegendaren ”Posa” Serenius har programmet ändå lyckats få hyfsad snurr på snacket. Och i nästa grupp kommer den charmiga smålänningen Jonas ”Wimbledon-incidenten” Björkman och den, numer, frispråkiga fotbollspelaren Anders Svensson säkerligen att skapa rubriker.

Men, vi måste vara transparenta och säga som det är: årets upplaga är rekordsvag i jämförelse med tidigare upplagor av succéprogrammet.

Visst, alla säsonger måste, och bör, ha mindre kända namn från mindre stora sporter. Det är både bra för programmet och det är viktigt för mindre sporter att få miljonpubliksutrymme. Men i år saknar vi en go’ ”Bengan boys”-gubbe, vi saknar en gränslöst tävlingsinriktad skidåkare och vi saknar de riktigt stora namnen i de större lagsporterna – ishockey och fotboll.

Mästarnas Mästares projektledare Anders Wistbacka har tidigare öppnat upp för ett jubileumsprogram inför nästa säsong – en sorts supersäsong, eller ”Mästarnas Mästare mästare”, som Wistbacka själv uttrycker det. Och det känns verkligen som att det är dags för programmet att gaska upp startfältet.

Här är 12 hyperstarka namn vi vill se i nästa års tionde jubileumssäsong av Mästarnas Mästare.

Grupp 1:

J-O Waldner – Bordtennis

Ludmila Engquist – Friidrott (100 meter häck)

Pia Sundhage – Fotboll

Gunde Svan – Längdskidor

Therese Alshammar – Simning

Paolo Roberto – Boxning

Kommentar: Den här drömgruppen har ALLT.

  • Pia Sundhage slutar som förbundskapten efter EM i sommar och därmed tillgänglig som deltagare. Vi ges skarpa politiska motsättningar (Pia Sundhage och Paolo Roberto).
  • Vi har den stora snackisen i Ludmila Engquist – en före detta älskad friidrottare som fastnade för dopning och gick i superexil, men som nu gör comeback i offentligheten (enligt fotbollspodcasten Offside ryktas det att Ludmila numera driver en massagesalong i Stockholm).
  • Vi får de obligatoriska, och starkaste, efter-fyra-glas-vin-anekdoterna från J-O Waldner och vi får bestämda och tävlingsinriktade vinnarskallar i Gunde Svan och Therese Alshammar.

Vidare från gruppen: Gunde Svan, Therese Alshammar och överraskningen – Ludmila Engquist.

Tidningsrubriken: ”Pia Sundhage URSINNIG efter Paolo Robertos grova övertramp – Ludmilas minnesvideo fick avbrytas”.

Grupp 2:

Patrik Sjöberg – Friidrott (höjdhopp)

Magdalena Forsberg – Skidskytte

Ingemar Stenmark – Alpint

Björn Borg – Tennnis

Peter Forsberg – Hockey

Anja Pärsson – Alpint

Kommentar: Om den första gruppen är en drömgrupp, vad ska vi då kalla det här monstret till Mästarnas Mästare-grupp? Legendargruppen? Pansargruppen?

  • Patrik Söberg är, så att säga, Patrik Sjöberg – en vilde vid middagsbordet som redan efter första avsnittet hittar sin BFF i ”vi har då fan levt livet”-kategorin, Björn Borg.
  • På ”vi vill, på riktigt, vinna Mästarnas Mästare” har vi överrepresentation av norrländsk vattenkraft och råbarkade tävlingspsyken i form av Peter Forsberg, Anja Pärson, Magdalena Forsberg och Ingemar Stenmark.
  • Sist, men inte minst, får vi Björn Borg mot Ingemar Stenmark – Sveriges två bästa idrottare, ihop med Zlatan Ibrahimovic, genom tiderna.

Vidare från gruppen: Ingemar Stenmark, Peter Forsberg och allround-tränade Magdalena Forsberg.

Tidningsrubriken: ”Björn Borg i tårar – förlorade mot Stenis igen: ”Omöjligt att besegra en man som bara varit på krogen 2 gånger på 30 år”.

Semifinal:

Alshammar åker direkt. Ludmila, överraskningen från första gruppen, gör stabila tävlingsprestationer, men får respass efter att ha utmanats i stavduell av Peter Forsberg.

Därefter väntar ”hell week”. Ett program som blir den mest intensiva i programmets historia. Stenmark vinner Sisyfos, och i avslutande grenen, den innan finalen med flera moment, staplar Stenmark stenar som bara Stenmark gör. Boom, boom, schwopp, schwopp, som den ex-fotbollsförbundskaptenen Tommy Söderberg hade sagt – Stenis går direkt till final. Peter- och Magdalena Forsberg går en holmgång om tredjeplatsen, där Foppa tillslut går segrande.

Final:

Ingemar Stenmark mot Peter Forsberg. Urkraft mot urkraft. Teflonpsyke mot teflonpsyke. Pansar mot pansar. Trots inledande dramatik vinner Stenmark tämligen komfortabelt. Ty ingen kan vinna över Stenmark. Ingen. Ingen någonsin.

Ingemar Stenmarks pansarkropp
Foto: SVT.

Grattis Ingemar Stenmark – vinnare av Mästarnas Mästare-mästare!

Mer från Mästarnas Mästare:

HeatoN åker ur Mästarnas Mästare – då är e-sport ingen sport igen.

11 anledningar till att Posa är Sveriges nya favoritperson.

Svenska folket kapitulerar – HeatoN gör succé i Mästarnas Mästare.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.