Svenska folket kapitulerar – Heaton gör succé i Mästarnas Mästare

Svenska folket har sagt sitt: e-sport är en riktig sport.

Joakim Almén | Foto: SVT.  |  Publicerad 2017-03-07 08:57  |  Lästid: < 1 minuter

I söndags körde omåttligt populära Mästarnas Mästare igång sin nionde säsong. Sedan några år tillbaka är programmet uppdelat i två olika grupper med mästardeltagare. Första gruppen ut i år innehåller, namnmässigt, kanske den svagaste uppställning mästarprogrammets historia:

Emil “HeatoN” Christensen – E-sport

Janni Larsson – Brasiliansk jiu-jitsu

Josefin Lillhage – Simning

Maria Rooth – Ishockey

Martin Lidberg – Brottning

Per-Olof ”Posa” Serenius – Isracing

En line-up som inte direkt kan anklagas för att innehålla idel namn av absoluta toppkaliber, något programmet skämt bort oss med tidigare säsonger.

Programmet räddas istället av den stora snackisen kring Counter-Strike-kungen Emil ”HeatoN” Christensens medverkan. En mästerlig dataspelsman bland hockeyspelare och brottare har upprört många på förhand.

I det första avsnittet stjäl HeatoN rampljuset genom minst sagt blandade tävlingsprestationer, en go kille-aura och sin catchphrase ”det här är min bästa gren”, som han säger inför varje ny gren. Succé!

Och nu är e-sport äntligen en riktig sport, i alla fall om vi utgår ifrån Twitter-reaktionerna efter programmet. Svenska folket är golvade av HeatoN:

Vissa, som den Twitter-flitiga sportjournalisten Patrik Brenning, kunde inte hålla sig ifrån att sparka in den öppna dörren.

Mästarnas Mästare sänds i SVT söndagar 20.00, och på SVT Play.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 10:31