Hoppa till innehåll

15 Instagramkonton du borde följa om du älskar herrmode

Glöm klädföretagens officiella Instaprofiler – de viktigaste kontona tillhör människorna som är just människor! En salig blandning av humoristiska modeller, varmhjärtade redaktörer och cyniska stylister är absolut viktigast inom herrmodet på instagram. Oavsett om du vill ha modellselfies, backstagebilder eller bara bli inspirerad – här är 15 konton du måste börja följa nu! * * … Continued

herrmode-insta

Glöm klädföretagens officiella Instaprofiler – de viktigaste kontona tillhör människorna som är just människor! En salig blandning av humoristiska modeller, varmhjärtade redaktörer och cyniska stylister är absolut viktigast inom herrmodet på instagram. Oavsett om du vill ha modellselfies, backstagebilder eller bara bli inspirerad – här är 15 konton du måste börja följa nu!

* * *

1. Simone_monguzzi

Skribenten Simone Monguzzi tar bakisselfies i dyra tröjor och kedjeröker samtidigt som han bär säsongens trendigaste plagg. What’s there not to like?

in15

2. Marchettisimone

Italienare nummer två på listan är en till Simone. Denne förtjänar sin plats för att vara alla streetstylefotografers favoritobjekt och levererar leenden och välkomponerade outfits dagligen! Bra skägg.

in14

3. Madeinbrazil

Made in Brazil fokuserar nästan bara på brasilianska skönheter, allt från Isabeli Fontana till Gisele och manliga supermodellen Marlon Teixeira. Dessutom är det inte fy skam att få rapporter från front row på modevisningar! Ser ni förresten att det är Simone Marchetti som lurar nere i bild?

in13

4. Brucepask

Bruce Pask jobbar som inköpare för amerikanska varuhuset Bergdorf Goodman och har snuskigt exklusiv smak. När han inte blir plåtad av The Sartorialist åker han världen runt och ger oss rapporter om vad man bör investera i redan nu!

in12

5. Aguynamedpatrick

AD:n och ultrahipstern Patrick Janelle bakom kontot aguynamedpatrick, som är så trendig att man vill dra något gammalt över sig. Vad han gör är oklart men på hans konto blandar han magiska bilder från New York med fettdrypande hamburgare och sylvassa kläder. 329 tusen människor kan inte ha fel.

in11

6. Jordanhenrion

När jag började min bloggkarriär för ca 1000 år sedan fick jag upp ögonen för denna fransos. Förutom att han är med i franska GQ och italienska Vogue plåtar han lookbooks för bl.a A.P.C. Vill du veta hur en fransk hipster lever bör du definitivt följa denne grabb.

in10

7. Milanvukmirovic

Milan Vukmirovic är en äkta renässansman, han plåtar, stylar, designar, är känd och har till och med en flik med sina egna streetstylebilder på sin hemsida. Vad han jobbar med på riktigt är det ingen som vet men han flyger mellan LA:s soldränkta stränder och Paris modeveckor, bara det borde vara skäl nog att följa.

in9

8. Thealexbadia

Moderedaktören Alex Badia jobbar för WWD, Womenswear Daily, men låt inte skenet bedra. Han rapporterar om allt från det lyxiga liv vi andra bara kan drömma om med supermodeller, backstagebilder och säsongens hetaste kampanjer.

in8

9. Filipwolfe

Enda svensk på listan är modellen Filip Sjunnesson! Nu i januari blev han Model of the Week på models.com. Även om vi är avundsjuka på hans Stålmankropp blir man ju förbannad när man ser hårsvallet med den där vågen som ligger helt jävla rätt. In och avundas håret (och ångestframkallande många träningspass).

in7

10. Teovdb

Teo van den Broeke är ”senior style editor” för brittiska Esquire och klär sig därefter. Hans instagram är lika delar konceptuell som humoristisk. Han ger oss en inblick i den brittiska modevärlden och är världsbäst på att välja filter.

in6

11. Yudai_0911

Bubblare! Denna helt okända läkarstudent från Tokyo har antingen alldeles för rika föräldrar eller för mycket egna pengar. Hans instagram är ett svart frosseri i säsongens senaste Pradaskor, läderjackor från Saint Laurent, skjortor från Jil Sander, väskor från Givenchy etc etc etc. Jag vet inte om man bör anmäla honom till Lyxfällan eller applådera för att han visar att det faktiskt finns människor som köper Saint Laurent till fullpris?

in5

12. Maxvonisser

Max von Isser är den skojfriska amerikanen med världens längst tunga(?). Han varvar tuffa modellbilder med den osminkade sanningen backstage. En tvättäkta Zoolander som levererar Blue Steel dagligen.

in4

13. Alexanderfury

Han är modekritikern och redaktören som får en att gråtskratta. Hans instagram är både en almanacka och ett lexikon, det mest gay mitt norra öga skådat och helt, helt underbart. Internskämt och memes varvas med århundradets fulaste kläder. Kan inte bli annat än bra.

in3

14. Derekblasberg

Derek Blasberg är kanske en smula last season nu men ack så viktig på denna lista. Förutom att han är bästis med _varenda_ supermodell som någonsin existerat åker han jorden runt hela tiden, hänger med designer på random lyxhotell i länder man aldrig hört talas om SAMT skriv underfundiga captions. Har man inte koll på Derek har man inte koll.

in2

15. Edward_wilding

Sist men inte minst är brittiske supermodellen Edward Wilding. Förutom massor av fotboll (…zZz…) ger han oss den nakna sanningen om modellyrket och visar ständigt att modeller faktiskt äter (och gymmar dagligen).

in1

Gustav Broström

* * *

Mer om mode!

Bildspecial: Här är coolast klädda killarna på Stockholms modevecka

Okände svenskens modesuccé på Instagram – har över en miljon följare

De 5 hetaste modetrenderna våren 2015

6 plagg för dig som vill klä dig sportigare till vardags

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.