Annons

lucas

Facebook och Youtube-fenomenen ploppar upp här och var och senast i raden, Lucas Simonsson, har över 135 000 följare på Facebook. Café tog ett snack med Lucas, som läser till dataingenjör om dagarna, och levererar like-bomber på kvällarna.

* * *

Missa inte: 

14 plagg du älskade under 00-talet men som du skäms över nu

Annons

7 riktigt dåliga bebistatueringar

27 gånger Zlatans kompis tagit hipsterlooken till en helt ny nivå

Lucas hakade 2013 på Vine när det försökte att etablera sig i Sverige och när många övergav plattformen hängde Lucas kvar. Antalet följare växte sakta men stadigt och i höstas valde Lucas att gå ut på betydligt större Facebook.

– Och då small det till så antalet följare dubblerades, säger Lucas Simonsson.

Från omkring 60 000 följare på Vine till över 120 000 på Facebook. Och i dag har Lucas över 135 000.

Hur känns det att så många följer det du gör?

– Det är rätt sjukt faktiskt. Jag brukar inte tänka på antalet egentligen men tanken av att allt har hänt på 4 månader känns surrealistiskt.

Till vardags pluggar alltså Lucas till dataingenjör på Chalmers och på kvällarna spelar han in sina videos.

– Man kan få en impuls på bussen på vägen hem och sen när jag kommer hem provar jag det och ser om det funkar. Det tar egentligen inte mer än fem minuter. Funkar det så funkar det, annars är det bara att skrota.

Brukar du utvärdera och analysera dina egna klipp?

– Ja, man har ju lärt sig vad som funkar, typ igenkänningshumor. Jag gör ju väldigt enkel och kass humor, haha. Det är ju ingen djup humor, men simpel humor med igenkänning brukar funka.

Gör man något som gillas av många, så finns det alltid en skara som inte gillar det. Men Lucas har kommit rätt lindrigt undan.

– Ja, speciellt de klipp som jag gör så tycker jag det borde vara många där ute som stör sig på en, haha. Men det är inte jättemånga som har hört av sig men det har hänt.

Vad är det värsta någon har skrivit?

– Någon sa åt mig att skjuta mig själv, det är väl det värsta. Men det har jag inte planerat att göra.

Trots att det är folk som vill att Lucas avlägsnar sig från planeten Jorden så är det desto fler som vill att han fortsätter med det han gör. Och han har till och med blivit lite av en kändis i Göteborg, där han bor.

– Just här i Göteborg är det många som känner igen mig överlag och jag verkar ha en del ”fans” här. Det händer att folk kommer fram när man är ute och vill bjuda på shots eller på öl. Och öl är ju för jäkla gott.

Men trots sina fans och att Lucas faktiskt tjänat pengar på sina filmer, 30 000 kronor totalt närmare bestämt, tack vare annonser på hans Youtube-kanal, har Lucas inget riktigt mål med klippen.

– Nej, alltså jag gör det bara mest på skoj. Jag har aldrig tänkt långsiktigt med detta utan gör det mer som en kul grej.

Henrik Malmberg

* * *

Gilla Cafe.se på Facebook

Missa inte:

333

Det här hotellet har världens bästa idé för sina rum

Läs också!

snubbe

27 gånger Zlatans kompis tagit hipsterlooken till en helt ny nivå

14 plagg du älskade under 00-talet men som du skäms över nu

11 helt underbara bilder från Sveriges roligaste Instagram-konto

7 riktigt dåliga bebistatueringar

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar