Hoppa till innehåll

3 svenskproducerade (mer eller mindre berusande) drycker som smakar prima

Cider, öl och gin mot en gul och blå bakgrund,
Emil Årengs blogg.
Emil Åreng

Vet du inte vad du ska välja när du botaniserar bland Systembolagets hyllor? Lugn, Cafés dryckesredaktör Emil Åreng rekommenderar tre svensktillverkade favoriter.

Det bästa med att ha rest runt i Sverige i sommar måste ha varit att få chansen att prova så fruktansvärt mycket lokala grejer att man mer eller mindre andas varje landskapsblomma. Sverige är fyllt av duktiga entreprenörer, smakskapare som gör att landsbygden ibland känns mer livlig än storstan. Nedan kommer tre favoriter från sommarens dryckesskörd.

Öl | Brygglabbet, Sundsvall

35,90 kronor, 330 ml, 6,8 %, artikelnr: 34757

Den starkast lysande stjärnan på den svenska bryggerihimlen just nu. Min favorit: Skogstokig IPA, ett välbalanserat åbäke så gott att man vill flytta ut till skogarna i Medelpad. 

Gin | Hellström Gin, Gotland

385 kronor, 500 ml, 40 %, artikelnr: 84029

De gånger det skrivs om Hellström Gin så nämns det alltid att Elisabeth Hellström är världens yngsta master distiller. Slutprodukten får en snarare att tro att Elisabeth är 78 år och dedikerat sitt liv åt att skapa en gin som gör sig lika bra i en French 75 som i en GT. 

Cider | Fruktstereo, Malmö

147,30 kronor, 750 ml, 5,5 %, artikelnr: 34607

Nu jävlar händer det grejer i Malmö. All Fruktstereos cider produceras helt naturligt, där klassisk fransk arrogans möter svensk blyghet. Resultatet: Cider så unik och välsmakande att till och med Robert Wells skulle överväga att slänga sin Kopparbergsburk åt helvete.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.