4 enkla sätt att förlänga din telefons livslängd

Telefoner

Visste du att din telefon mår bättre av att låta appar köras i bakgrunden istället för att alltid stänga ner dem när de inte används?

Joakim Almén | Foto: Getty Images & OnePlus  |  Publicerad 2023-05-09 13:36  |  Lästid: 2 minuter

Visst blir man galen när telefonens batteri stegvis blir sämre och sämre? Så till den grad att den tillslut knappt håller för en dags normalanvändande utan att behöva laddas någon gång under dagen.

Det behöver inte vara svårt att hålla sin smartphone i bra skick under en längre period. Enkla åtgärder som att dra ur laddaren när batteriet är på 80 procent och att ta bort appar som inte kommer till användning kan öka telefonens livslängd.

Här är fyra enkla, och effektiva, tips som telefontillverkaren OnePlus tagit fram för att din smartphone ska bibehålla sin toppform under en längre tid.

1. Skydda din smartphone med skal och skärmskydd

Troligtvis det mest omtalade men samtidigt det mest ignorerade rådet. Det är fortfarande ett av de bästa sätten att hålla telefonen intakt under en längre tid. Om du någon gång tappar telefonen i marken är både skal och skärmskydd det bästa försvaret.

2. Optimera batterianvändningen

Batteriet är enhetens hjärta och det är viktigt att hålla det i bästa möjliga skick. Att bibehålla laddningsnivån mellan 20 och 80 procent är rekommenderat eftersom det är det mest lämpliga intervallet för batteriets hälsa.

3. Hantera apparna väl

Myten om att stänga appar efter varje användning kan vara en av de skadligaste för din smartphone. Varje gång en app stängs ner tvingas Androidhanteraren, åtminstone i Androidtelefoners fall, att ladda om apparna när de öppnas på nytt. Därför är det bättre att ha öppna appar i bakgrunden även när de är inaktiva. På samma sätt dras mycket energi när en ny app installeras men inte används. Har du appar liggandes som du inte har använt på ett tag kan det alltså vara bra att avinstallera dem.

4. Håll din smartphone borta från extrema temperaturer och vatten

Det är ingen hemlighet att telefoner överhettas när de utsätts för extrema temperaturer. Detta skadar batteriet vilket resulterar i en mycket hög effektivitetsförlust. Därför är det viktigt att hålla telefonen i det ideala intervallet mellan 0-35°C. Även om det är allt fler smartphones som erbjuder vattentäthet så kommer vatten att skada mobilen i det långa loppet. Det är därför klokast att hålla mobilen så långt bort från vatten som möjligt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-09 13:36