Hoppa till innehåll

5 ersättare som varit nästan lika dåliga som Trump efter Obama

Joel Linde

Donald Trump tillträdde som USA:s president den 20 januari 2017. Hans presidentskap påminner oss om dessa fem, historiskt dåliga ersättare.

Från och med nu är Donald Trump, på riktigt, USA:s president. Och slaget blir ännu hårdare med tanke på att hans företrädare var så osedvanligt vettig.

För att hantera detta har vi samlat ihop fem andra ersättare som i ljuset av sina företrädare varit nästan lika ouppskattade. Vi vet att detta egentligen inte är någonting att skämta om, men vi hoppas att detta hjälper mot ångesten, åtminstone litegrann.

När vi tar sats och utbrister ”att Trump tar över efter Obama är ju lika illa som…” så är det följande fem saker vi kommer att tänka på.

1. Att Joffrey ersatte Robert Baratheon

game-of-thrones-king-joffrey

Okej, Robert Baratheon var inte helt klanderfri han heller. Han var försupen, självgod och inte jättehärlig mot kvinnor. Men fan, innerst inne hade han ändå moral, han var en god människa as far as kungar på den tiden go. Dessutom var han polare med Ned Stark.

Sen tillträder Joffrey. Killen som – spoiler alert – hugger huvudet av gode Ned och låter lemlästa folk i samma takt som Trump pepprar hånfulla tweets mot folk som inte älskar honom.

2. Att Looptroop Rockers ersatte Frank Ocean

looptroop-rockers-frank-ocean-way-ouy-west

Frank Ocean släpper 2012 sitt debutalbum Channel Orange och blir omedelbart geniförklarad. Samma år är han också headliner på Way Out West, men ställer in med kort varsel till följd av sjukdom. Ersätter gör *trumvirvel* Looptroop Rockers. Och inget ont om Looptroop, men när man ställt in sig på att se killen som släppt ett av 10-talets hittills mest hyllade album, ja, då framstår Västeråsgänget i något sämre dager.

3. Att (infoga valfritt namn) ersatte Arne Weise

Arne Weisse var mer synonym med julen än jultomten själv när han efter 30 år i sin fåtölj lämnade sitt uppdrag i SVT. Sedan dess har svenska folket inte visat mycket pardon åt efterträdande julvärdar och värdinnor.

4. Att Tony Martin ersatte Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne har tagit en handfull pauser från uppdraget som sångare i metalbandens metalband, Black Sabbath. Visserligen var det väl få som kunde leva upp till Ozzys storhet, men Tony Martin markerar ändå ett lågvattenmärke för bandet då han sjunger på tre av bandets tio sämsta låtar genom tiderna, från deras absolut sämsta album, Forbidden (enligt teamrock.com).

5. Att hallonlakrits ersatte trillingnöten

trillingnot-hallonlakrits

2014 bjöd julen på en extra storm utöver den årliga kring lucia och andra traditioner. Det var nämligen året då Marabou informerade svenskarna om att trillingnöten inte skulle finnas i Alladinasken till julen. I stället skulle vi få hallonlakrits. Svenska folket satte ned foten, men föga hjälpte det. Nötterna skulle bort, trots att det var svenskarnas mest älskade lilla chokladbit som kom i fyra exemplar i asken vi köpte en gång om året.

https://twitter.com/kobbah/status/812798478011297792

Känns det bättre nu? Nej? Okej, förlåt.

Mer om amerikansk politik:

Barack Obamas Sverigehyllning – vill jobba på Spotify

Vita Huset-fotografens 22 bästa bilder från Obamas tid som president

7 kändisar som lovat att lämna USA om Donald Trump vinner valet

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.