7 kändisar som lovat att lämna USA om Donald Trump vinner valet

Aldrig förr har så många googlat på "How to move to Canada" som när Donald Trump började växa i opinionsmätningarna. Här är sju kända personer som har sagt att de skulle lämna USA i händelse av en Trump-vinst den 8 november.

Joel Linde | Foto: IBL  |  Publicerad 2016-11-08 08:06  |  Lästid: 3 minuter

Presidentvalet i USA är nu bara dagar bort. Den 8 november, alltså natten till onsdag den 9 november svensk tid, avgörs allt. Det har länge sett ut som om Hillary Clinton går en ganska bekväm seger tillmötes, men sedan FBI-chefen James Comey bidragit med nytt bränsle till Clintons så kallade mailskandal har opinionen svängt drastiskt.

Färska mätningar från Washington Post och ABC News visar nämligen att Donald Trump gått till en ledning med 46 procent mot Clintons 45 – en ökning med 12 procentenheter på endast två veckor.

Undersökningen ligger dock inom den statistiska felmarginalen på tre procentenheter, och en opinionsmätning från BBC visade dagen efter, den 2 november, att Hillary Clinton leder med 48 mot 46.

När Donald Trump för några månader sedan hade stor framgång i en debatt ökade Google-sökningarna på hur man går tillväga för att flytta till Kanada med 1 000 procent.

Här är sju personer som sagt att de absolut inte skulle vilja bo kvar med Trump som president.

1. Joel Kinnaman

En av USA:s största programledare som generellt är ganska kritiskt inställd till stormedia och politiker, har sagt att han skulle vilja flytta långt, långt bort om världen visade sig vara så sjuk att Donald Trump väljs till president.

– Jag skulle överväga att skaffa en raket och dra till en annan planet eftersom den här planeten har uppenbarligen blivit tokig, sa han till People magazine.

USA:s 58:e presidentval hålls den 8 november, natten mot den 9 november svensk tid.

Mer om presidentvalet i USA:

Se Obamas comeback på Trumps twitterhån – med patenterad mic drop på slutet

”Trump har större chans än vad många tror”

Peter Griffin har ”locker room talk” med Trump i Family Guy-special

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 16:08