Annons
Annons

7 kändisar som lovat att lämna USA om Donald Trump vinner valet

Aldrig förr har så många googlat på "How to move to Canada" som när Donald Trump började växa i opinionsmätningarna. Här är sju kända personer som har sagt att de skulle lämna USA i händelse av en Trump-vinst den 8 november.

Joel Linde
Foto: IBL

Presidentvalet i USA är nu bara dagar bort. Den 8 november, alltså natten till onsdag den 9 november svensk tid, avgörs allt. Det har länge sett ut som om Hillary Clinton går en ganska bekväm seger tillmötes, men sedan FBI-chefen James Comey bidragit med nytt bränsle till Clintons så kallade mailskandal har opinionen svängt drastiskt.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Färska mätningar från Washington Post och ABC News visar nämligen att Donald Trump gått till en ledning med 46 procent mot Clintons 45 – en ökning med 12 procentenheter på endast två veckor.

Undersökningen ligger dock inom den statistiska felmarginalen på tre procentenheter, och en opinionsmätning från BBC visade dagen efter, den 2 november, att Hillary Clinton leder med 48 mot 46.

När Donald Trump för några månader sedan hade stor framgång i en debatt ökade Google-sökningarna på hur man går tillväga för att flytta till Kanada med 1 000 procent.

Här är sju personer som sagt att de absolut inte skulle vilja bo kvar med Trump som president.

 

1. Joel Kinnaman

joel-kinnaman-drag

Sveriges stora Hollywood-stjärna Joel Kinnaman har träffat president Obama och blivit inbjuden till middag i Vita Huset. Han är inte heller särskilt vänligt inställd till Donald Trump.

– Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem till Sverige, det är en sak som är säker. Fyfan. Det är en jävligt läskig våg av fascism som drar över världen just nu. Det känns som att de där 20-25 procenten idioter som finns i varje land plötsligt har vaknat ur någon dvala och börjat tycka saker. Riktigt obehagligt, säger han i en intervju med King.

 

2. Lena Dunham

Lena_Dunham

Den geniförklarade regissören, manusförfattaren och skådespelerskan (som bland annat skapade serien Girls) skulle packa ihop och dra till Vancouver. Den Kanadensiska kuststaden skulle kunna bli världens nya kändismecca om Trump vinner…

”Jag känner många som har hotat med att flytta, men allvarligt alltså, jag skulle göra det,” sa hon på The Matrix Awards.

 

3. Samuel L. Jackson

Det är kanske tveksamt om detta kan räknas som ett löfte, men den legendariska skådespelaren har åtminstone sagt att han kommer flytta till Sydafrika om Trump vinner.

Klicka på pilen för fler kändisar som lovar lämna USA om Trump vinner

1 2

Annons

Dela (1.52k)
TweetaLaddar