Hoppa till innehåll

7 kändisar som lovat att lämna USA om Donald Trump vinner valet

Joel Linde

Aldrig förr har så många googlat på ”How to move to Canada” som när Donald Trump började växa i opinionsmätningarna. Här är sju kända personer som har sagt att de skulle lämna USA i händelse av en Trump-vinst den 8 november.

Presidentvalet i USA är nu bara dagar bort. Den 8 november, alltså natten till onsdag den 9 november svensk tid, avgörs allt. Det har länge sett ut som om Hillary Clinton går en ganska bekväm seger tillmötes, men sedan FBI-chefen James Comey bidragit med nytt bränsle till Clintons så kallade mailskandal har opinionen svängt drastiskt.

Färska mätningar från Washington Post och ABC News visar nämligen att Donald Trump gått till en ledning med 46 procent mot Clintons 45 – en ökning med 12 procentenheter på endast två veckor.

Undersökningen ligger dock inom den statistiska felmarginalen på tre procentenheter, och en opinionsmätning från BBC visade dagen efter, den 2 november, att Hillary Clinton leder med 48 mot 46.

När Donald Trump för några månader sedan hade stor framgång i en debatt ökade Google-sökningarna på hur man går tillväga för att flytta till Kanada med 1 000 procent.

Här är sju personer som sagt att de absolut inte skulle vilja bo kvar med Trump som president.

1. Joel Kinnaman


Sveriges stora Hollywood-stjärna Joel Kinnaman har träffat president Obama och blivit inbjuden till middag i Vita Huset. Han är inte heller särskilt vänligt inställd till Donald Trump.

– Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem till Sverige, det är en sak som är säker. Fyfan. Det är en jävligt läskig våg av fascism som drar över världen just nu. Det känns som att de där 20-25 procenten idioter som finns i varje land plötsligt har vaknat ur någon dvala och börjat tycka saker. Riktigt obehagligt, säger han i en intervju med King.

2. Lena Dunham

Den geniförklarade regissören, manusförfattaren och skådespelerskan (som bland annat skapade serien Girls) skulle packa ihop och dra till Vancouver. Den Kanadensiska kuststaden skulle kunna bli världens nya kändismecca om Trump vinner…

”Jag känner många som har hotat med att flytta, men allvarligt alltså, jag skulle göra det,” sa hon på The Matrix Awards.

3. Samuel L. Jackson

https://youtu.be/QnTb5JDozMs?t=47s

Det är kanske tveksamt om detta kan räknas som ett löfte, men den legendariska skådespelaren har åtminstone sagt att han kommer flytta till Sydafrika om Trump vinner.

4. Miley Cyrus


Popstjärnan har offentligt uttryckt sin avsky för Donald Trump många gånger. Bland annat säger hon att han är en mardröm, att hon spyr över honom och i inlägget nedan berättar hon om sin avsky över att Trump stödjer troféjakt.

”Ärligt talat, fan ta den här skiten, jag flyttar om han blir min president. Jag säger inte saker jag inte menar!”

https://instagram.com/p/BCdBM3WwzJD/

5. Bryan Cranston

I rollen som Walter White i succéserien Breaking Bad regnade priserna över stjärnan Bryan Cranston. Häromdagen sa han i en intervju att hans nya hem kommer bli Kanada om republikanernas kandidat vinner valet.

”Det skulle inte bli en semester. Jag skulle bli en landsflykting,” sa han i podcasten The Bestseller Experiment.

6. Cher

Cher har definitivt sagt att hon kommer lämna USA om Trump skulle vinna valet, men vi blir lite osäkra när hon angav platsen hon i så fall ämnade flytta till. Jupiter är, vad vi vet, en ogästvänlig plats. Den relevanta frågan att ställa sig blir ju då om den är mer ogästvänlig än ett Trump-styrt USA.

7. Jon Stewart

En av USA:s största programledare som generellt är ganska kritiskt inställd till stormedia och politiker, har sagt att han skulle vilja flytta långt, långt bort om världen visade sig vara så sjuk att Donald Trump väljs till president.

– Jag skulle överväga att skaffa en raket och dra till en annan planet eftersom den här planeten har uppenbarligen blivit tokig, sa han till People magazine.

USA:s 58:e presidentval hålls den 8 november, natten mot den 9 november svensk tid.

Mer om presidentvalet i USA:

Se Obamas comeback på Trumps twitterhån – med patenterad mic drop på slutet

”Trump har större chans än vad många tror”

Peter Griffin har ”locker room talk” med Trump i Family Guy-special

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.