Annons

5 falska myter om lyckliga par

I en sund relation är hela livet en dans på rosor...eller? Spana in de här 5 myterna som inte alls stämmer!

Malin Karlberg
Foto Heléne Linsjö

lyckliga par i en bra relation

Att leva i en lycklig relation innebär inte att ni aldrig stöter på motgångar. Du behöver med andra ord inte oroa dig ifall ditt förhållande inte är en idyllisk tillvaro där ni ständigt svävar på rosa moln, menar psykologen och relationsexperten Jill Weber.

Annons

Här är 5 vanliga missuppfattningar om lyckliga par:

Myt 1. De grälar aldrig

Hur intressant vore en relation om ni tyckte lika om allt hela tiden? En sund och normal relation innehåller sin beskärda del av konflikter, men skillnaden är att ni argumenterar på ett konstruktivt och sakligt sätt – utan att skuldbelägga, anklaga och nedvärdera varandra.

Myt 2. De har sex hela tiden

Sex må vara en viktig del av en relation, men det innebär inte att förhållandet är dåligt bara för att ni inte har tid, lust eller ork att ligga hela tiden. Även i harmoniska relationer går det upp och ner – och kvalitet är viktigare än kvantitet.

Myt 3. De gör allting tillsammans

Nej, ni behöver inte leva som siamesiska tvillingar bara för att ni är ett par. I lyckliga relationer tycker man om att tillbringa tid tillsammans och prioriterar varandra – men man har också separata intressen och kan minst lika gärna spendera en lördagskväll på varsitt håll, utan att svartsjuka uppstår.

Myt 4. De älskar allt hos varandra

Givetvis älskar du din partner, men det innebär inte att du måste gilla hans dåliga humör när favoritlaget förlorar eller hennes ovana att slänga strumporna på golvet. I en lycklig relation inser man att både ens egna och ens partners dåliga sidor kan vara irriterande.

Myt 5. De består av två perfekta människor

Det finns ingen människa som är helt perfekt, sund och emotionellt balanserad – och det är heller inget krav för att du ska kunna ha en lycklig kärleksrelation. Vi har alla våra nojor, svagheter och ömma punkter. I en lycklig relation vågar ni erkänna dem för varandra, utan att oroa er över att bli bedömda.

Källa: Psychology Today

 

Mer läsning om relationer:

9 vanor du bara ser hos riktigt lyckliga par 

19 tecken – så vet du att du lever i en sund relation 

17 irreterande saker din partner kommer undan med – för att du är kär 

Par som reser ihop håller ihop – här är 9 anledningar varför

Annons

Dela (66)
Tweeta

Annons


Laddar