Par som reser ihop håller ihop – här är 9 anledningar varför

Älskar du och din partner att resa och uppleva nya saker tillsammans? Grattis! Då är chansen större att ni kommer fortsätta hålla ihop.

Mikaela Råberg  |  Publicerad 2016-02-12 11:35  |  Lästid: 2 minuter

Vill du ha mer romantik i ditt förhållande är ett tips att packa väskan. Par som reser ihop har nämligen en hälsosammare och lyckligare relation jämfört med de som inte gör det, enligt en undersökning. Och inte nog med det – även sexlivet blir bättre.

I undersökningen, utförd av U.S. Travel Association, uppgav 63 procent att resandet hjälp dem att hålla ihop, hela 77 procent sa att de var nöjda med sitt sexliv och 28 procent menade att det berodde på just resebiten.

Även om du bör ta undersökningen med en nypa salt – för det är ju så klart inte enbart resandet i sig som håller ihop ett förhållande – finns det många fördelar med att se världen med din älskling.

https://instagram.com/p/BA5dm2wsm7b/?taken-by=jayalvarrez

1. Ni får ett gemensamt mål

Resande par har ofta som gemensamt intresse att upptäcka nya länder tillsammans. Den delade längtan att utforska olika destinationer skapar ett starkt band mellan dig och din partner och ger er ett mål och ännu en anledning att hålla ihop.

2. Ni uppptäcker nya sidor hos varandra

Att resa innebär inte bara att ni besöker nya platser – ni upptäcker även saker och sidor hos varandra som ni kanske inte hade sett annars. Genom era styrkor och svagheter lär ni er att hantera och komplettera varandra så väl under resans gång som i vanliga vardagen.

3. Bättre kommunikation

Undersökningen visar att par som reser tillsammans kommer bättre överens och bråkar mindre än de som inte reser. Alla nya upplevelser gör att ni får mer förståelse och tålamod.

4. Skönare sexliv

När vi lämnar vardagen minskar stressen, vi får tid över för romantik och ömhet och för många kan gnistan tändas på nytt. I undersökningen uppgav över tre fjärdedelar av alla resande par att de hade ett bra sexliv och 28 procent av dem hävdade att de hade resandet att tacka för det.

5. Gemensamma minnen för livet

Det är något alldeles speciellt att vara med om nya saker tillsammans. Inte bara kan det stärka er som par, det är dessutom en gemensam erfarenhet ni båda kommer bära med er resten av era liv.

6. Ni lär känna varandra – på riktigt

Resande par har sällan hemligheter för varandra eftersom de tillbringar så mycket tid ihop. Inte heller lägger de energi på att störa sig på den andras brister och mindre smickrande egenskaper. Att resa är ett utmärkt sätt att lära känna din partner på djupet då det varken finns tid eller utrymme att dölja saker.

7. Ni skrattar tillsammans

Hur välplanerad en resa än må vara råkar man nästan alltid ut för något oförutsett, eller vad sägs om försenat flyg, felbokat hotell, konstig mat eller en försvunnen väska? När saker och ting blir fel kan ni alltid skratta åt det tillsammans – och alla vet att skratt bygger lycka.

8. Romantiken stärks

Oavsett om det är en weekendresa, solsemester eller en tripp till stadshotellet i grannstaden blir många mer spontana av att komma iväg till en ny miljö där kärleken får utrymme.

9. Ni blir bästa vänner

Eftersom ni umgås väldigt tätt på resande fot utvecklar ni en särskild förståelse för varandra. Det gör att ni kommer kunna tackla problem, motgångar och utmaningar bättre även på hemmaplan.

Källa: Lifehack

Mer läsning!

9 hemligheter för ett långt och lyckligt förhållande

7 tecken på att du träffat den rätta

6 saker vi som har ett förhållande avundas dig som är singel

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-30 17:58