Hoppa till innehåll

9 vanor du bara ser hos riktigt lyckliga par

Lisa Arnell

Utan att hävda att tvåsamhet är något att eftersträva för alla, så kan vi ändå konstatera att de flesta av oss har levt, lever eller kommer att leva tillsammans med någon i en relation. Och väl där så vill vi ju vara så lyckliga som det bara går!

Punkterna är framtagna i samarbete med en relationsexpert som vet vad som krävs för ett lyckligt förhållande. Och det är ju så väldigt mycket härligare än ett olyckligt, eller för den delen bara slentrianmässigt, förhållande.

Här är 9 vanor du bara ser hos lyckliga par – att känna igen sig i, eller att eftersträva.

1. De går och lägger sig samtidigt

Minns du hur det var i början när du började dejta och aldrig satt kvar ensam i vardagsrummet framför tv:n medan din partner redan gått och lagt sig? Nej precis, för när ni var nykära så såg ni till att gå och lägga er samtidigt. Att gå till sängs tillsammans är att avsluta dagen tillsammans. Det är en viktig vana att hålla kvar vid.

2. De har, eller hittar, gemensamma intressen

Det är viktigt att vilja göra och njuta av att göra saker tillsammans. Man behöver, av uppenbara skäl, inte dela alla sina fritidsintressen med sin partner, det är hälsosamt att ha sina egna aktiviteter men ni bör också ha saker som ni tycker om att göra tillsammans som par. Oavsett om det är att träna tillsammans, att välja ut en ny spännande restaurang och besöka eller att skynda hem efter jobbet för att sträck-titta på senaste Downton Abbey-säsongen så fortsätt att göra det.

3. De rör vid varandra

De små detaljerna, beröringarna och kärleksbevisen är ständigt närvarande. Att hålla varandra i handen, kramas eller lägga armen om sin partner ökar närheten och är en viktig faktor i livet för lyckliga par. Efter många år tillsammans är det lätt att intimiteten glöms bort. Gör det inte: fortsätt att ta på varandra, köp små presenter och skicka gulliga meddelanden.

4. De gnabbar inte om meningslösa saker

Lyckliga par framhäver de positiva saker som deras partner gör. Detta innebär att ständigt pickande, tjat och kritik lyser med sin frånvaro. Om något stör dig, prata med din partner om det – eller släpp det.

5. De gör allt det där som vi skojar om: de kysser varandra hej och säger jag älskar dig

Innan du åker till jobbet på morgonen, kyss din partner hejdå och säg att du älskar honom/henne. När du kommer hem efter en lång dag på jobbet, gör samma sak. Era morgon– och kvällshälsningar bör vara något som ni ser fram emot. När ni börjar kyssas och dela era känslor ofta, kommer ni att uppskatta varandra mer. Folk glömmer lätt att de små sakerna gör skillnad.

6. De glömmer inte bort att uppmärksamma varandra

I den stressiga/galna/hektiska värld vi lever i, är det lätt att fastna och helt enkelt bli för upptagna för varandra. Kom ihåg hur exalterade ni blev när ni såg varandra i början när ni precis träffats? Och vet du, ingenting hindrar er från att känna på det sättet hela tiden. Gör små saker som gör varandra lyckliga. Var tacksam att du har någon du älskar och som älskar dig tillbaka. Titta på din partner och vara tacksam att ni är tillsammans. Ni är det bästa ni har.

7. De har en date-night

Att unna sig en date night tillsammans är vanligare nu för tiden, blir man inte lite avundsjuk varje gång vi ser en instagrambild med hashtaggen datenight? Att ha en egen kväll tillsammans är viktigt. I återvinningstider säger vi: återvinn era första dejter! Låt en av er planera kvällen (som ni gjorde när ni precis träffats). Dejtkvällen kommer att förbättra er redaktion. Och även om det kanske känns lite dumt så ta det hela vägen: klä upp er, bestäm träff i ett gatuhörn, boka ett bord och låt kvällen bli både sen och impulsiv. Att arbeta på att hålla gnistan vid liv är att investera i ert förhållande.

8. De bryter rutiner

Din relation ska inte kännas som en rutin. Har ni ringt varandra vid samma tid varje dag under en lång tid? Ser alla kvällar likadana ut? Om så är fallet, förändra det. Ert liv som ett par får inte bli förutsägbart. Ni vill inte att hela ert liv ska kännas planerat. Var spontana och hitta på nya, roliga saker att göra ihop. Överraska varandra!

9. De lägger bort sina telefoner och umgås

När lyckliga par umgås så lägger de bort sina telefoner och fokuserar på varandra. Koppla ur när ni kopplar av tillsammans. Ni behöver inte kolla Instagram varje kvart. Det händer inte jättemycket på Facebook från ena halvtimmen till den andra (nej, det gör faktiskt inte det). Er tid tillsammans är värdefull, var närvarande och stäng av era telefoner och datorer. Det kommer ni att må bra av (det skulle ALLA må bra av).

Källa: Stylecaster.com och matchmakingexperten Carly Spindel

Från Elle.se

Mer läsning om relationer från Café:

6 vanor par med ett bra sexliv har

Undersökning: Så många sexpartners vill ens partner att man ska ha haft

15 tecken på att du är tillsammans med den du ska gifta dig med

Credits
Foto:: Shutterstock

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.