Annons
Annons

Drake-Minaj-Wayne-PG

Fyll stereon eller hörlurarna med våra favoriter. Nu börjar vi Café-medarbetare dela med oss av de bästa låtarna just nu – först ut är populärkulturbloggaren Tobias Norström.

 

1. Meek Mill feat. Boosie Badazz – Fuck U Mean

Annons

Meek Mill och Boosie Badazz (tidigare Lil Boosie) släppte för en dryg vecka sedan höstens fetaste raplåt. Det är en aggressiv produktion med ett gigantiskt beat över vilken Mill och Boosie lägger likaledes aggressiva rhymes. Det är en disslåt till allt och alla, precis vad övergången till vintertid behöver.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

2. Grouper – Made of Air

Portland-bördiga Liz Harris har sedan 2005 producerat det finaste som går att höra i genren ambient. Nyligen kom videon till spåret Made of Air och som det inte vore nog kan man dessutom lyssna på hela det senaste albumet, Ruins, i några dagar till hos NPR.

 

3. Panda Bear – Mr Noah

Panda Bear, känd som Noah Benjamin Lennox i sitt pass, har legat lågt sedan sitt album Tomboy, 2011. Ifjol gästade han på Daft Punks senaste album men nu är Animal Collective-medlemmen på gång med nytt eget material. Nu kom en ny EP och nästa år kommer nytt album. Titelspåret till nya EP:n, Mr Noah, fick dessutom en fin video.

 

4. Nicki Minaj feat Drake & Lil Wayne – Only

När Nicki Minaj berättade att hennes kommande album, The Pinkprint skjuts upp till den 5 december fick fansen lite plåster på såren i form av en ny singel. Den heter Only och gästas av inga mindre än Lil Wayne och Drake. YMCM-familjen samlad!

 

5. Aphex Swift – Why You Gotta Be So Flim

Ett av den senaste månadens mest omtalade album är utan tvivel Taylor Swifts 1989 – särskilt sedan stjärnan tog bort sina låtar från Spotify. När skivan släpptes uppmärksammades dock även en härlig samling mashups av Swift och en annan omtalad albumaktuell artist, Aphex Twin. Under namnet Aphex Swift hade komikern och serietecknaren David Rees satt samman olika blandningar av de två artisterna till något som mer påminde om gamla härliga The Postal Service än någon av de enskilda parterna. Fint.

 

Tobias Norström

* * *

Mer musik:

Har du missat Emil Perssons utskällda text om Amanda Jenssen? Klicka här om du vill läsa den!

10 Så mycket bättre-klipp som fortfarande ger oss gåshud – är din favoritlåt med?

Emil Persson: ”Jag älskar Spice Girls och E-type – på riktigt”

Annons

Dela (5)
TweetaLaddar