5 saker du behöver veta om nya förändringarna på Instagram

Efter nyheten att Instagram ska bli mer som Facebook, där populärt innehåll visas först, har många användare börjat noja över att inte synas. Lugn. Förändringen kommer inte att bli av – ännu.

| Foto: Shutterstock  |  Publicerad 2016-03-29 12:55  |  Lästid: < 1 minut

I nuläget dyker bilder på Instagram upp i den ordning de postats, till skillnad från Facebook där det vi ser styrs av det vi gillat och kommenterat på tidigare. Så när nyheten kom att Instagram gör om sitt flöde var det många som blev oroliga över att de inte skulle synas längre.

Men vad gäller då med nya Instagram? Vi tar det steg för steg.

1. Förändringen kommer inte att bli av än på ett tag

På måndagen försäkrade Instagram att ditt flöde kommer att se likadant ut ett bra tag framöver, och att ändringar kommer annonseras i förväg. De tester som görs görs i små testgrupper, så den stora massan kommer inte påverkas.

2. Du behöver INTE slå på notifications

Många konton har lagt upp uppmaningar om att slå på aviseringar för deras inlägg. Det enda det leder till är att din mobil plingar till så fort den personen postar något. Om det låter lockande, slå på aviseringar för all del. Annars går det bra att fortsätta följa posterna i kronologisk ordning som vanligt.

3. Inget innehåll kommer att försvinna

Enligt Instagram är det bara ordningen på innehållet som kommer att ändras. Ingenting kommer att försvinna, men poster från personer du brukar kommentera och gilla kommer att dyka upp högre upp i flödet, skriver wwd.

 

4. Varför förändras Instagram?

Instagram motiverar förändringen med att vi i dag missar 70% av alla bilder och videor i flödet. Detta blir ett sätt att visa oss det vi i vanliga fall vill se – först av allt.

 

5. Du kommer troligtvis att vänja dig

Precis som med förändringarna på Facebook så kommer vi troligtvis att vänja oss med tiden, vad än Instagram väljer att göra. Så känn lugnet.

Mer läsning!

3 olika sätt att zooma på Instagram – så enkelt är det

Följ Café Stil på Instagram – inspireras och skicka in en bild på din egen look!

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-29 14:42