Hoppa till innehåll

De 8 mest besvärliga kontona på Instagram som du kan följa

Instagram-konton med besvärliga profiler
Markus Aamisepp

Häng med när Café gräver bland Instagrams mer obskyra profiler.

Sedan smartphones och dess appar tog världen med storm under det tidiga 10-talet har vi fått uppleva både ljus och mörker. Visst var antagligen syftet att på kreativa och smidiga sätt kunna kommunicera med nära och kära, men vi är ju bara människor och då späds innovation ut med barbari och ansvarslöshet – eller ja, i alla fall underligheter.

Inte minst är Instagram ett exempel där det gömmer sig mer kufiska och oroande bilder i det stora flödet av snyggbilder och åsiktsplagiat. Och när man väl börjat förkovrat sig i de mörkare Instagramrummen finns det ingen väg ut. Med den varningen utfärdad är här 8 av de mest besvärliga kontona som finns på appen.

1. Beeple – @beeple_crap

https://www.instagram.com/p/CALZUvrAd0e/

När du först exponeras för Beeple Craps esoteriska skapelser tänker du antagligen att han skulle kunna ägna sina talanger till mer betydelsefulla saker. Men vilka är vi egentligen att döma när han i skrivande stund har över 1,6 miljoner följare?

Här hittar du allt från en ihopväxt Joe Biden och Donald Trump-varelse med sex bröst och en förpinad kross-hybrid mellan Joe Exotic och en tiger till en hunkig Tom Hanks som bokstavligen vevar med coronaviruset.

2. Shavaunna – @shavaunna

https://www.instagram.com/p/B9fNB3znqf_/

En profil som innehåller bilder av barbiedockor som blivit halshuggna men beviljats händer vilka agerar fötter under deras lösa huvuden. De förvrängda resultaten till varelser går sedan att se på en massa olika platser som i en mixer fylld av chips, bredvid en köttbulle eller i en skål av mjölk.

3. Bread Face – @breadfaceblog

https://www.instagram.com/p/B9Cu975JEM1/

Instagramprofilen består av videomaterial i form av tjej som pulveriserar brödlimpor med ansikte. Alltid samma tjej, nästan alltid brödlimpor. Ibland slinker det in någon enstaka croissant, muffins eller kanellängd som får känna smaken av människoansikte i form av ångvält.

4. Ponyhans – @ponyhans

https://www.instagram.com/p/B-e_aEbH0FQ/

Ponyhans är den svenska Instagramprofilen som välsignat oss med fnissigt photoshoppade kvällstidningsrubriker, spel- och skivomslag och samlat ihop det absolut fulaste som går att hitta på Hemnet. Men de kanske mer besvärliga inläggen är hans editeringar av de kristna, finlandssvenska och Öppna Kanalen-osande tv-programmen som duggar tätt i hans flöde – något som får dig att börja skratta men också känna melankoli. Se själv ovan!

5. Combo Photo – @combophoto

https://www.instagram.com/p/BrEQeM2gwtO/

Premissen för kontot är glasklart – alla bilder består av en kombination av två helt orelaterade objekt som svetsats ihop. Vissa av resultaten kan i och för sig vara rätt häftiga och konstnärliga. Men andra är, ja, mer otrivsamma.

6. Mothmeiser – @mothmeiser

https://www.instagram.com/p/B94rWUwHtZK/

En Instagramprofil gjort av mardrömmar. Är en god natts sömn inte riktigt din grej kan du skrolla igenom flödet av (ändå rätt häftigt) utklädda skräckvarelser som den belgiska fotografduon som rattar kontot plåtat. Förutom att ta bilder på nervpirrande clowner, nunnor och pestläkare gör kontoinnehavarna även skivomslag. Så råkar du ha ett Funeral Doom-band och grubblar över bilder till er nästa realease kan du alltid skicka iväg ett DM.

7. Dark Stock Photos – @darkstockphotos

https://www.instagram.com/p/Bnl1bJnj0vt/

I den dystra stockbildsvärlden har det gravt beroendeframkallande Instagramkontot darkstockphotos botaniserat bland de massiva fotoarkiven och samlat ihop de allra mörkaste stockfotona som får dig att undra vart mänskligheten egentligen är på väg. Här kan du finna bilder som illustrerar en kyckling som läser en bok för en inburad människa, en korpulent tomtenisse som snurrar sina bröstvårtor samt en MMA-katt som misshandlar en naken och hängande man.

8. Meat Wreck – @meatwreck

https://www.instagram.com/p/BelM972lmNr/

Ja, hur ska man egentligen beskriva det här? Instagramkontot Meat Wreck innehåller helt enkelt väldigt jobbiga bilder att se på. Väldigt ofta innehållande kött och annan mat som du inte kommer vilja smörja kråset med på ett tag.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.