Hoppa till innehåll

De är nominerade till priset Årets Frisyr

Nyinrättade stilpriset Årets Frisyr delas ut under Cafés stora modefest på NK i maj. Här är de fem nominerade.

Under Cafés stora modefest på NK i Stockholm, där vinnaren av priset Sveriges bäst klädda man presenteras, lägger vi i år lite extra fokus på framstående frisyrbärare. En namnkunnig jury – bestående av Björn Axens artistic director Jack Lawrence, Emma S.-grundare Emma Wiklund, Lykos vd Richard Lyko, Cafés chefredaktör Joel Ågren och stilikonen Fredrik Robertsson – har utsett fem nominerade till de nyinrättade priset Årets Frisyr, som delas ut i samarbete med Björn Axén. Den hårfagre vinnaren presenteras under högtidliga former under galan den 15:e maj. Och de nominerade är…

Richard Ntege

Stylist

”Richards dreads är inte bara en frisyr – de är en symbol för hans identitet. Genom åren har han gjort dem till sin signaturstil och de utstrålar självförtroende och karaktär. Hans dreads är mer än bara hårstrån – de är en del av hans person och gör honom till en sann ikon.”

Ben Gorham

Grundare, Byredo

Foto: Morgan Norman.

”Ben fångar uppmärksamhet med sin majestätiska man och distingerade skägg. Hans look bildar en harmonisk duo och skapar en signaturlook som personifierar styrka, elegans och stil.”

Rami Hanna

Fotograf

”Rami är inte rädd för förändringar – faktum är att han omfamnar dem. Hans förmåga att förvandla sina looks med hjälp av håret är en hyllning till frisöryrket och hantverket. Med sitt hår som verktyg fulländar han sin stil genom att sätta kronan på verket. Han är en mästare på att låta sitt hår tala för sig själv och låta det förmedla hans personliga stil.”

Ludwig Göransson

Kompositör

Foto: Getty.

”Ludvig har skapat en ikonisk look med sitt långa hår och med sin avslappnade stil och en touch av rock’n’roll förtjänar han verkligen att bli uppmärksammad för sin frisyr.”

Malte Gårdinger

Skådespelare

”Med lockar som för tankarna till en dröm, är Malte en självklar nominerad. Det senaste året har han inte bara haft sina framgångar i sitt skådespeleri utan han har också lyft sina lockar till oanade höjder där han experimenterar med flera olika stilar – senast i en kaxig Mullet.”

Juryn

Juryn (från vänster): Björn Axens artistic director Jack Lawrence, Cafés chefredaktör Joel Ågren, Emma S.-grundare Emma Wiklund, Lykos vd Richard Lyko och stilikonen Fredrik Robertsson.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.