50 Cents biljett-trollande mot ärkerivalen är trollandets mamma

Årets mest ovärdiga hiphop-beef måste vara mellan 50 Cent och Ja Rule.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-10-29 12:58  |  Lästid: 2 minuter

Det finns hiphop-beefs, och så finns det hiphop-beefs. Nicki Minaj och Cardi B tjafsar vidare, Drake är ledsen över Pusha T:s elaka attack från i våras samtidigt som ögonbryn höjs inför det energidrycksdoftande tjafset mellan Eminem och Machine Gun Kelly. Det ska dock sägas att det nog är få som tror att dessa bråk är livslånga: många menar också att hiphop-beefs i dag ofta är orkestrerade av pengahungriga skivbolag än artisterna själva – allt för att maximera de PR-chanser som deras artister får.

Ja Rule och Fifty Cent bråkar vidare.

En riktig hiphop-beef är en sådan som tar tid – något som lever jämsides med huvudpersonerna i ur och skur. 50 Cent och Ja Rule är två namn som inte är direkt brännheta i dagens musikvärld, men som alltjämt bråkar vidare. Deras relation har passande nog också åldrats i enlighet med deras karriärer: som en flaska mjölk.

Bråket – som om det vore en människa i dag skulle vara gammal nog att rösta – inleddes redan 1999. Detaljerna om exakt vad som är upprinnelsen till bråket är oklara: 50 Cent menar att beefen inleddes efter att han hade hängt med personer som precis hade rånat Ja Rule, medan Ja Rule menar att 50 Cent blev sur efter att ha blivit dissad på en videoinspelning.

Även om man kan tycka att det måste vara svårt att uppbåda ilska så länge så verkar rapparnas konflikt vara långt ifrån över. I helgen lade In da club-rapparen upp en Instagram-post där han hånade de låga biljettpriserna för en kommande Ja Rule-konsert – och passade på att köpa 200 biljetter längst fram, bara för att kunna lämna dessa tomma. Småsint av den gode Queens-rapparen, som i somras också hade ett mycket ovärdigt tjafs med boxaren Floyd Mayweather.

Ja Rules respons är … lumpen. Med hjälp av vad som framstår som en nedbantad Photoshop-app och ett gäng trans- och kvinnofientliga skämt har rapparen lagt ut ett gäng Instagram-inlägg som antyder att ”Fiddys” biljettrollande inte har landat helt perfekt i Ja Rules hushåll.

https://www.instagram.com/p/BpfKwGMHpuI/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BpfCL4anZWo/?utm_source=ig_web_copy_link

Det behöver knappt sägas att fortsättning lär följa – och en redan låg nivå lär sänkas ytterligare.

Dela på Facebook
Tweeta