Hoppa till innehåll

6 hetaste nyheterna från Xbox & Bethesdas stora showcase

Skärmbild från spelet high on life där en hand håller i en levande pistol

Xbox visade upp mängder av kommande spel under söndagens presskonferens ”Xbox & Bethesda Games Showcase”. Här är våra fem favoriter.

Vanligtvis hör sommarens första veckor till spelvärldens allra mest spännande, det är ju nämligen under denna tidpunkt den enorma spelmässan E3 brukar gå av stapeln. I år blev det inget E3 men Microsoft körde en egen show kallad Xbox & Bethesda Games Showcase och den bjöd på en hel del.

Tanken var att visa upp sådant som kommer att släppas på under de kommande tolv månaderna och det ser ut som att alla med tillgång till PC, Xbox eller en Game Pass-prenumeration har mycket gott att hugga in i. Här är Cafés fem favoriter från Xbox & Bethesda Games Showcase.

Rick and Morty-skaparens sci-fi skjutspel

Fånigt, kul och pladdrigt blir det när Rick & Morty-skaparen Justin Roiland gör spel. I detta sci-fi-skjutspel kryllar det av aliens, till och med vapnen är aliens och verkar pladdra oavbrutet. För mycket pladder? Det får vi reda på i oktober när spelet släpps till PC, Xbox och Game Pass.

Xbox och Kojima Productions gör gemensam sak

Tanken var som sagt att det bara skulle visas upp sådant som släpps snart men det gäller inte denna nyhet, och det gör faktiskt inget för vi har redan börjat drömma om vad Hideo Kojima ska hitta på härnäst. Efter att ha avslutat legendariska Metal Gear-serien med Metal Gear Solid V:The Phantom Pain 2015, fått kicken av Konami och gjort världens första post-apokalyptiska brevbärarspel för PlayStation (Death Stranding) går nu den excentriske japanen samman med Xbox.

Vad för spel de kommer att göra är luddigt. I videon ovan säger Kojima själ att det är ett helt nytt spel han ”alltid velat göra” och som inte liknar något tidigare. Det ska hur som helst, på något vis ta tillvara på ”the power of the cloud”, alltså Xbox molntjänster? När detta spel släpps är oklart, vi hoppas på inom tre år.

Starfield

Showens stora titel kommer från Bethesda, gänget bakom Elder Scrolls och Fallout. Läs mer om det stora rymdäventyret här.

Vin Diesel rider på en T. Rex

Det är överlevnad, dinosaurier och Vin Diesel som grymtar på en T. Rex. Vad mer behövs? Släpps 2023 på Game Pass.

Världens mest avancerade racingspel

Forza Motorsport är den lite mer seriösa kusinen till Forza Horizon 5 släpptes i höstas och utvecklarna själva säger att det är ”det mest tekniskt avancerade racingspel som gjorts”. Av klippet ovan att döma så, ja det kanske stämmer? Släpps i vår på PC, Xbox och Game Pass.

Kul vampyrslakt i Redfall

Allt verkar ha gått åt helvete i pittoreska Redfall, Massachusetts, platsen för spelstudion Arkanes senaste co-op pangare. Vampyrer är överallt och de som inte är vampyrer är kultister, galningar eller som de valbara karaktärerna – vampyrjägare med olika krafter. Släpps första halvan av 2023 på PC, Xbox och Game Pass.

Hela listan på vad som presenterades under Xbox & Bethesda Games Showcase hittar du här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.