Dinosaurier, skräck och Formel 1 – vårens nyheter på Game Pass

Game Pass-prenumeranter går inte svältfödda i vår. Nu har Microsoft utannonserat ett helt gäng nytillskott i vitt spridda genrer.

Jonas Strandberg | Foto: 2K (The Quarry)  |  Publicerad 2024-03-20 11:36  |  Lästid: 2 minuter

Game Pass fortsätter att vara en mycket prisvärd prenumeration för gamers som vill testa många olika spel utan att det ska kosta skjortan. Café har tidigare sammanställt höjdpunkterna i utbudet, men nu har även vårens nyheter utannonserats.

The Quarry (20 mars)

Nu släpps detta mycket välgjorda skräckspel som är inspirerat av klassiska tonårsslashers i stil med Fredagen den 13:e. Gänget som gav oss den blodiga fjällstugethrillern Until Dawn har nu slipat exakt alla komponenter ordentligt och resultatet är en stämningsfull uppföljare som får en att sitta på soffkanten ända tills eftertexterna rullar.

Evil West (21 mars)

Ett westernspel med vampyrinslag? Låter det som något för dig är detta actionspel av klassiskt snitt värt en titt. Plockade inte hem de absolut högsta betygen när det släpptes 2023, men kritikerna verkar ändå vara överens om att det är en våldsam upplevelse över genomsnittet.

Diablo IV (28 mars)

Den efterlängtade fjärde delen revolutionerar inte seriens koncept, utan förfinar det snarare på alla ställen och är ett måste för alla fans av actionspäckade rollspel. Kammade hem mycket goda omdömen när det lanserades i juni 2023.

Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged (28 mars)

Lättsam leksaksracing inspirerat av den klassiska Hot Wheels-linjen. Barnvänliga racingspel kommer förstås alltid jämföras med Mario Kart 8 Deluxe, och de nivåerna når inte Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged. Det ska sägas att spelet heller inte är någon imitatör av Nintendos trotjänare, utan har en egen mysig bilbane-identitet med detaljerade bilar och omgivningar.

Open Roads (28 mars)

Open Roads ser på förhand ut att vara ett vackert, lågmält drama från välrenommerade Annapurna Interactive som förfinat det meditativa och storydrivna i flera av sina tidigare spel. Vi följer här en mor och hennes dotter på en roadtrip, där de får reda på fler hemligheter än de hade önskat. Mycket mer än så vet vi ännu inte, men nyfikenheten är helt klart väckt.

Ark: Survival Ascended (1 april)

Grafiskt imponerande överlevnadsspel i dinosauriemiljö. Kritikerna gav blandade recensioner, men var överens om att detta antagligen inte lär göra någon som gillar överlevnadsspel i dinosauriemiljö besviken.

F1 23 (2 april)

Den årliga spelhöjdpunkten för Formel 1-fans fick mycket positiva omdömen vid release, men precis som alla sportspel av den här sorten rör det sig framförallt om finputsningar av redan välfungerande gamingelement. Spelet hyllades specifikt för hur väl det fungerade med en vanlig handkontroll, om man inte kostat på sig en hel racingrigg med stol, ratt och pedaler hemma i vardagsrummet.

Superhot: Mind Control Delete (2 april)

Ett möjligen bekant spel för Game Pass-prenumeranter, men missade du detta experimentella actionspel förra gången det låg på tjänsten finns det en ny chans i april.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-20 11:36