7 bästa nya vinerna i bolagets fasta sortiment

Trött på att alltid gå i samma gamla invanda hjulspår vad gäller vin? Här är sju grymma nyheter i fasta sortimentet som Cafés dryckesredaktör Andreas Grube grävt fram.

Andreas Grube  |  Publicerad 2018-05-11 09:18  |  Lästid: 2 minuter


Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut 2008
(nr 78616, 599 kr)
Inget mindre än ett klockrent fynd i champagneklassen. Mogen, fyllig och bred i doft och smak, och samtidigt med fin fräschör i form av syra och mineral. Klockrent.


Montagny Premier Cru Les Coères Feuillat-Juillot 2016
(nr 2812, 179 kr)
Vit bourgogne av härligt och lyxigt snitt, med massor av gula äpplen, citrus och flintatoner. Dricks superfint redan i dag, men får gärna ligga i källaren ytterligare några år.


Crozes-Hermitage Les Meysonniers 2016
(nr 74136, 179 kr)
Tät och koncentrerad med hela tjottaballongen av klassiska syrahsmaker: svartpeppar, lagerblad, körsbär och chark. Grymt till det mesta i köttväg, gärna grillat.


Barolo Enzo Bartoli 2013
(nr 72399, 199 kr)
Enkel men rätt schysst barolo till klart rimlig prislapp. Här bjuds på nebbiolotypiska nyanser av nypon, körsbär, rosor och torkade örter.


Terre di Cariano Amarone della Valpolicella Classico 2010
(nr 3122, 319 kr)
Jag är generellt inget superfan av amarone, men här har de verkligen lyckats tämja de alltför muskliga och maffiga smakerna till förmån av välbalanserad elegans.


Elephant Hill Le Phant Rouge 2016
(nr 5498, 139 kr)
Härlig och lättgillad rödpåk från Nya Zeeland. Riktigt tjusig kombination av tät stram struktur och läskande fräsch rödbärighet. Kul och användbart vin som funkar både på egen hans och till mat.


Châteauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur 2016
(nr 2845, 145 kr, 375 ml)
Finns sedan tidigare som helbutelj, och nu också som ambitiös och seriös halvpava från smått legendariska producenten Alain Jaume. Stöddig pjäs med gott om röda bär, viol och vaniljtoner. Drick nu till grillat, eller spara till höstens grytor.

Dela på Facebook
Tweeta