Parfymerna som passar perfekt på vintern

Olof Helldin  |  Publicerad 2015-01-09 11:30  |  Lästid: 3 minuter

doft1412_start

Satsa på en bra doft även under vinterhalvåret – och se till att välja en tyngre parfym än i vanliga fall. Här är de sju bästa just nu!

* * *

doft_bossKlassiker i svart

Den här kräver inte någon närmare presentation. Boss signaturdoft är på många sätt perfekt, så varför ändra på den? För säsongen kommer den i ny mattsvart flaska. Som alltid träig i basen med citrusnoter i toppen.

Boss, Bottled Reload EdT 50 ml/679 kr.

 

doft_chanel

Vinnare i nyversion

Bleu de Chanel – vinnare av Cafés Stora Modepris 2010 – har fått en uppföljare som dessutom doftar ännu bättre om du frågar oss: rundare i kanterna och med mer trä och amber i mixen.

Chanel. Bleu de Chanel Edp, 50 ml/745 kr.

 

doft_yslInred med parfym

I november lanserades YSL:s fullpoängare från 2009, La Nuit De L’Homme, i ny design. Fortfarande samma perfekta mix av friska toppnoter och orientaliska basnoter, men i en mycket snyggare flaska.

Yves Saint Laurent, La Nuit De L’Homme Collector 2014 Edt 100 ml/845 kr.

 

doft_armaniHet som chili

Armani Eau de Nuit gjorde rent hus bland lanseringarna 2013 och kammade hem Årets doft-kategorin när Cafés Stora Modepris delades ut. Nu är uppföljaren här: mer komplex och avslappnad med bergamott, mandarin, ingefära, kardemumma och het chilipeppar som ger ett säreget, spännande resultat.

Armani, Eau D’Arômes EdT 100ml/795 kr.

 

doft_chooFräschör på flaska

Ett skovarumärke för kvinnor gör herrparfym. Hur bra kan det bli? Hur bra som helst. Jimmy Choo Man klarar av svårigheten att vara ljus och behaglig – och samtidigt klart maskulin. Doftar som ny­tvättade lakan, fast med pondus. Aromatisk, fruktig och fräsch på samma gång.

Jimmy Choo, Man Edt, 50 ml/545 kr.

 

doft_di-parmaBadrumsskåpets boss

Uppställningens tyngsta doft menar allvar. Maskulin, mustig och elegant med kraftig doft av läder och trä. En tvättäkta höst- och vinterdoft från dofthuset som alltid levererar.

Acqua di Parma, Colonia Leather EdC, 100 ml/1 829 kr.

 

doft_tomford

Modemannens mästerverk

Äntligen! NK har nyss öppnat Skandinaviens första Tom Ford-disk. Vår Ford-favorit släpptes redan 2009 men är lika modern och aktuell i dag. Som namnet antyder: späckad med vetiver (en gräsolja), men även med träiga ackord som gör att den går hem på vintern.

Tom Ford, Grey Vetiver Edt, 100 ml/785 kr.

 

Patrik Hedlund

Foto Magnus Torsne

* * *

Läs också!

12 tips som gör ditt skägg snyggare

Låt vetenskapen sköta rakningen

Superenkla knepen som får dina favoritkläder att bli som nya

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-07 13:25