Annons
Annons

doft1412_start

Satsa på en bra doft även under vinterhalvåret – och se till att välja en tyngre parfym än i vanliga fall. Här är de sju bästa just nu!

* * *

doft_bossKlassiker i svart

Den här kräver inte någon närmare presentation. Boss signaturdoft är på många sätt perfekt, så varför ändra på den? För säsongen kommer den i ny mattsvart flaska. Som alltid träig i basen med citrusnoter i toppen.

Annons

Boss, Bottled Reload EdT 50 ml/679 kr.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

doft_chanel

Vinnare i nyversion

Bleu de Chanel – vinnare av Cafés Stora Modepris 2010 – har fått en uppföljare som dessutom doftar ännu bättre om du frågar oss: rundare i kanterna och med mer trä och amber i mixen.

Chanel. Bleu de Chanel Edp, 50 ml/745 kr.

 

doft_yslInred med parfym

I november lanserades YSL:s fullpoängare från 2009, La Nuit De L’Homme, i ny design. Fortfarande samma perfekta mix av friska toppnoter och orientaliska basnoter, men i en mycket snyggare flaska.

Yves Saint Laurent, La Nuit De L’Homme Collector 2014 Edt 100 ml/845 kr.

 

doft_armaniHet som chili

Armani Eau de Nuit gjorde rent hus bland lanseringarna 2013 och kammade hem Årets doft-kategorin när Cafés Stora Modepris delades ut. Nu är uppföljaren här: mer komplex och avslappnad med bergamott, mandarin, ingefära, kardemumma och het chilipeppar som ger ett säreget, spännande resultat.

Armani, Eau D’Arômes EdT 100ml/795 kr.

 

doft_chooFräschör på flaska

Ett skovarumärke för kvinnor gör herrparfym. Hur bra kan det bli? Hur bra som helst. Jimmy Choo Man klarar av svårigheten att vara ljus och behaglig – och samtidigt klart maskulin. Doftar som ny­tvättade lakan, fast med pondus. Aromatisk, fruktig och fräsch på samma gång.

Jimmy Choo, Man Edt, 50 ml/545 kr.

 

doft_di-parmaBadrumsskåpets boss

Uppställningens tyngsta doft menar allvar. Maskulin, mustig och elegant med kraftig doft av läder och trä. En tvättäkta höst- och vinterdoft från dofthuset som alltid levererar.

Acqua di Parma, Colonia Leather EdC, 100 ml/1 829 kr.

 

doft_tomford

Modemannens mästerverk

Äntligen! NK har nyss öppnat Skandinaviens första Tom Ford-disk. Vår Ford-favorit släpptes redan 2009 men är lika modern och aktuell i dag. Som namnet antyder: späckad med vetiver (en gräsolja), men även med träiga ackord som gör att den går hem på vintern.

Tom Ford, Grey Vetiver Edt, 100 ml/785 kr.

 

Patrik Hedlund

Foto Magnus Torsne

* * *

Läs också!

12 tips som gör ditt skägg snyggare

Låt vetenskapen sköta rakningen

Superenkla knepen som får dina favoritkläder att bli som nya

 

Annons

Dela (7)
Tweeta

Annons


Laddar