Annons

tv-i-veckan

Vill du få koll på vad du ska se på tv? Cafés Tobias Norström guidar dig till veckans absolut bästa tv-utbud – från Felix Herngrens kriminalkomedi Torpederna till gripande dokumentär om gayaktivist.

* * *

 

Annons

olive-kitteredge-tips

1. Olive Kitteridge

(Streama via HBO Nordic)

Olive Kitteridge är antagligen årets bästa amerikanska miniserie. Med en fantastisk Frances McDormand i huvudrollen är den det yttersta beviset för att tv-kanalen HBO:s miniserieproduktion – denna ständigt förbisedda genre – är överlägsen alla sina konkurrenter.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

torpedern

2. Torpederna

(TV4, söndag 20:00)

Torpederna innehåller alla nödvändiga ingriedienser som behövs för en riktigt pajig svensk tv-serie. Komiska brottslingar, Torekel Petterssons obekväma inställning till sin egen kropp, fel man på rätt plats-tematik och Magnus Härenstam. Tack vare Felix Herngrens fina regiarbete och ömsinta handlag med seriens rollfigurer saknas dock helt den pajig eftersmaken. Istället är Torpederna något så sällsynt som en underhållande svensk kriminalkomedi.

 

snapgotthepower

3. Hitlåtens historia

(SVT2, måndag 22:15)

Hitlåtens historia är ett av få exempel där public service behandlar populärkultur på ett utmärkt sett. I veckans avsnitt berättas historien om en riktig 90-talsklassiker, den tyska eurohousegruppen Snap!s The Power. Nostalgi utlovas.

 

ogonvittnet-svt

4. Ögonvittnet

(SVT1, måndag 21:00)

Scandicrime-trenden rullar vidare och den senaste nedstigningen i nordiskt svårmod är norska thrillern Ögonvittnet. En historia i spåren efter två mord med lager av organiserad brottslighet.

 

print-the-legend-tips

5. Print the Legend

(Streama via Netflix)

Få saker i samtiden osar lika mycket framtid som 3D-skrivaren. Som ingenjörens våta dröm utgör den ett slags skärningspunkt mellan produktionsmedel och kultur. Det är även exakt denna skärningspunkt som utforskas i Netflix-producerade dokumentären Print the Legend.

 

nashville-season-3-poster

6. Nashville

(Streama på Viaplay)

Det finns ingen såpa jag följer lika slaviskt som countrydramat Nashville. Med fokus på musikvärldens mest romantiserade nav i Tennessee utgör nämligen Nashville en perfekt blandning av lättsmält karaktärsutveckling och amerikansk kitsch. Som utmärkt bot för höstmörkret kan du streama samtliga avsnitt på Viaplay.

 

the_times_of_harvey_milk_poster

7. The Times of Harvey Milk

(Kunskapskanalen, lördag 21:55)

2009 vann Sean Penn en Oscar för sin gestaltning av San Franciscos gamla ledamot i stadsfullmäktige och gayaktivist Harvey Milk. Det var ett rätt sentimentalt om än fint porträtt – som kompletteras utmärkt av denna klassiska dokumentärfilm om Milks liv.

 

Tobias Norström

* * *

Mer om tv!

Wow! Se när First Aid Kit gör succé hos Conan O’Brien

10 Så mycket bättre-klipp som fortfarande ger oss gåshud – är din favorit med?

10 saker bara du som kollar på Paradise Hotel förstår

”Därför är Vänner fortfarande lika aktuell”: Jan Gradvall hyllar serien som fyller 20 år

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar