7 sakerna vi skulle rädda allra först om köket brann upp

Funderat på att jacka upp prylparken i köket? De här sakerna är våra allra käraste ägodelar i köket och som står högst på evakueringslistan om det skulle börja brinna.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2018-09-17 13:49  |  Lästid: 3 minuter

Alla har vi våra favoritsaker – prylar som vi inte kan leva utan. Som förändrat vårt liv eller sätt att vara. I köket – hemmets viktigaste rum – är det särskilt märkbart. Vi på redaktionen har, var och en, fått bidra med varsin pryl till listan över favoritsakerna i köket som vi skulle ta under armen innan vi lämnade lägenheten och lågorna bakom oss.

7 ovärderliga köksprylar!

 

Pryl: Kaffebryggare

Märke, modell: Moccamaster KBG962 AO Brushed

Motivering: Det går såklart att ha en helt vanlig kaffebryggare, men vi kommer alla till en punkt i livet då det helt enkelt inte räcker längre. Då är det en Moccamaster du behöver. En helt vanlig kaffebryggare fast stiligare, snabbare och mer pålitlig – och som faktiskt gör fräschare kaffe.

Pris: 2 500 kronor

Här kan du läsa mer om produkten.

 

Pryl: Råsaftcentrifug

Märke, modell: Philips HR1919/70

Motivering: Den här maskinen gör mos av allt frukt och grönt du stoppar ner i den, och även om mitt intag av frukt och grönsaker fortfarande med all sannolikhet är under det rekommenderade var det närmast undermåligt innan den här maskinens intåg i mitt kök. Min morgontrötthet gör att det bara är helgfrukosten som jackas upp ett par snäpp med färskpressade juicer, men den är tillräckligt snabb och smidig för att användas varje dag för dig som prioriterar frukost före 10 minuters extra sömn.

Pris: 1 899 kronor

Här kan du läsa mer om produkten.

 

Pryl: Kaffemugg

Märke, modell: Wacko Maria

Motivering: Det ska erkännas att dyra japanska knivar och rustika skärbrädor lyser med sin frånvaro i mitt kök. Det ska också erkännas att det finns något pubertalt över att vilja dricka sitt morgonkaffe ur en mugg som det står ”satans själ” i ett tufft typsnitt på. Det vore också ofint att inte erkänna att jag tvingade iväg en vän på en rejäl omväg under sin Japan-semester för att inhandla den pubertala koppen. Men nu är det som det är, och nog piggar det (bokstavligen talat) upp med en väldigt tuff kaffekopp på morgonen?

Pris: 300 kronor

Här kan du läsa mer om produkten!

 

Pryl: Blender/Mixer

Märke, modell: Optimum 9400

Motivering: Demonstrerar de denna mixer på Youtube genom att slänga ned en näve småsten som de mal till stenpulver? Japp. Kan man göra en soppa som dessutom värms av friktionen? You bet. Har den över 3 hästkrafter? Ja, faktiskt. Det här är inte kungen av mixers. Det här är kungens mamma.

Pris: 6 000 kronor

Här kan du läsa mer om produkten!

 

Pryl: Cestjärn

Märke, modell: Microplane Zester

Motivering: Är det för att min matlagning är enahanda eller varför använder jag detta cestjärn så ofta? Citronskal och ingefära är grymt att riva på detta sätt – mer smak framför allt för vegorätter eller fisk och skaldjur – maträtter som jag misstänker ökar i de flesta hem. Denna variant håller sig vass otroligt länge trots flitig användning.

Pris: 149 kronor

Här kan du läsa mer om produkten.

 

Pryl: Sladdlös dammsugare

Märke, modell: Dyson Cyclone v10

Motivering: När Dyson tog fram nästa generations handdammsugare slängde de det mesta överbord när det kommer till traditionella dammsugare. In med en hypersnabb och effektiv pytteliten motor och batteripack som utlovar 60 minuters dammsugning innan det tar slut. Ser ut som framtiden. Den är rätt dyr men så kan dina kids leka Star Wars med den också.

Pris: 6 790 kronor (finns även billigare varianter)

Här kan du läsa mer om produkten!

 

Pryl: Knivslip

Märke, modell: Chef´s choice cc120

Motivering: Ja, man ska lämna in sina knivar för slipning. Ta hand om dem. Handdiska, vårda, torka torrt, svepa in i handdukar, aldrig i låda. Men vem gör det? Med den här knivslipen kan du i alla fall uppnå en slags kocknirvana på ett plan: Skärpan! Läs gärna Cafés guide till skarpa knivar här!

Här kan du läsa mer om produkten!

Pris: 2 100 kronor

 

Vilken är din käraste ägodel i köket? Kommentera gärna på Facebook!

 

Om det däremot är dags för en total utrensning i köket rekommenderar vi att du slänger alla de här 36 grejerna >

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-09-18 12:54