8 svulstigaste monsterkorvarna som någonsin skapats

Chili, ost, biff, tryffel och makaroner – och kaviar. Lagom till "Alla korvars dag" bjuder vi på en kavalkad av de svulstigaste monsterkorvarna någonsin.

Malin Ny  |  Publicerad 2018-03-12 07:15  |  Lästid: 3 minuter

Måndagen 12 mars infaller – tro det eller ej – ”Alla korvars dag”, en gång instiftad av Korvakademien i syfte att helt enkelt visa upp korvhantverket.

Självklart ska alla korvars dag firas med pompa och ståt, och vi hyllar den älskade klassikern genom att bjuda på de absolut svulstigaste monsterkorvarna som någonsin skapats. Varsågoda!

Den här chili- och ostspäckade vurren med jalapeño och surkål hittar du på Goodfriend Beer Garden and Burger House i Texas, USA.

 

En av världens dyraste korvar hittar du på 230 Fifth i New York och är en svulstig kombination av det japanska nötköttet wagyu, vidalialök karamelliserad i Dom Perignon, surkål bräserad i Cristal och kaviar.

 

Gillar du smakrik kimchi och kötträtten bulgogi? Då bör du gilla den här Korea-inspirerade korven som finns på restaurangen DC-3 i Washington, USA.

 

Om du känner dig extra hungrig och befinner dig i New York kan du köpa den här varianten på restaurangen Ditch Plains. Förutom att du får en korv med bröd serveras den med mac ’n’ cheese, det vill säga makaroner indränkta i ost, som topping och pommes frites som tillbehör.

 

Sugen på långkok och korv på en och samma gång? Testa Slow cooker Chili Cheese Dogs – maträtten där korv långkokas tillsammans med nötkött.

 

Bacon, getost och fikonchutney med anklever och korv – om du är ett fan av otippade matkombinationer bör du testa rätten Dirk Figgler på Moon Tower Inn i Houston, USA.

 

Om du föredrar en extremt matig frukost, det vill säga bacon, ägg, korv, cheddar, stekt lök och salsa kommer The Breakfast of Champions på Snap Franks & Coneys i Atlanta, USA, bli din nya favoriträtt.

 

Ett måste för dig som är gourmet – en bratwurst med maitake-svamp, wagyubiff, anklever, svart tryffel, japansk majonäs och kaviar i en maxad kombo. Den här korven innehar rekordet för världens dyraste korv när den såldes för 169 dollar 2014!

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-12 17:01