Annons

Acne släpper solglasögon formade som elgitarr

En heavy metal-gitarr är inspirationen bakom Acnes nya solglasögon.

Tom Cehlin Magnusson
Acne släpper solglasögon formade som elgitarr

Acne Studios släppte i dagarna sin nya solglasögon-kollektion lagom till sommarens intåg. Kollektionen består av flera olika bågar i både acetat och stål, och innehåller såväl futuristiska former som mer retrodoftande 70-talsbågar.

Annons

Flera av kollektionens bågar kommer nog få folk att vända sig om på stan, men galnast av alla är nog modellen ”Mediator” med inspiration från den klassiska Gibson-gitarren ”Flying V”. Mest känd är gitarrmodellen från metal-scenen, men alla från Jimi Hendrix till Dave Grohl har spelat solon på dess karaktäristiska V-formade kropp. Acnes designer Jonny Johansson spelade i sin ungdom i flera band och har en gedigen gitarrsamling enligt en intervju i radioprogrammet Stil i P1.

Gilla Cafe.se på Facebook

Själva solglasögonen består av en överdimensionerad acetat-båge som är handgjord i Frankrike. Priset? Modellen finns ännu inte på Acnes svenska hemsida men på märkets amerikanska sida kostar rock’n’roll-bågarna 450 dollar.

acne-studios-guitar-sunglasses-mediator-1-1200x800 acne-studios-guitar-sunglasses-mediator-2-1200x800 acne-studios-guitar-sunglasses-mediator-3-1200x800

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar