Hoppa till innehåll

Albin Iwarson är veckans bäst klädda på #cafestil

Tom Cehlin Magnusson

Veckans bäst klädda från vårt Instagramkonto berättar om mockajackan han drömmer om, jeansjackan som aldrig blir tråkig – och varför han tycker att man ska köpa färre klädesplagg.

albiniwarson4

Albin Iwarson är en 22-årig Borås-kille som studerar textil materiallära på textilhögskolan i Borås. När han inte pluggar, eller arbetar extra på H&M, strösslar han sin Instagram med stilsäkra outfits och inspirationsbilder. Albins klädstil är subtil och genomtänkt, men aldrig tråkig. Vi ställde några snabba frågor till Albin om hans stil.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag försöker kombinera tidlösa och klassiska plagg med en twist för att ge ett personligare helhetsintryck, jag satsar alltid på bra kvalité och passform som kan åldras med värdighet.

Vad är ditt bästa stiltips till hösten?

– Jag hade satsat på en mörkblå ytterrock, det blir sällan fel. Denna kan förslagsvis kombineras till vardags med stickad tröja eller skjorta. Storlek är självklart viktigt, rocken får gärna sträcka sig en liten bit ovanför knät för ett elegantare intryck. Och framförallt: köp färre, köp bättre!

Vems stil inspireras du av (och varför)?

Antonio Ciongoli, som är creative director på klädmärket Eidos Napoli, tycker jag har en perfekt balans mellan skräddarsytt och en ledig vardagsstil. Sedan tycker jag även grabbarna på Saman Amel gör något riktigt intressant genom att blanda välklätt med lediga element.

albiniwarson2

Till vänster Albin Iwarsons favoritplagg, en jeansjacka från Lee. 

Vilket är ditt bästa klädköp på senare tid?

– Jag köpte en Field Jacket i vattenavvisande material från Aspesi för några veckor sedan. En perfekt skaljacka som går att använda i flera sammanhang, den är i synnerhet användbar i en stad likt Borås som har en tendens att erbjuda regn var och varannan dag.

Vilket är ditt sämsta klädköp?

– Jag försöker undvika spontanköp och det var längesen jag köpte ett plagg som inte kommit till användning. Men för några år sedan köpte jag ett par basketskor från Nike som passar bättre på hyllan än på fötterna.

Vilket är ditt favoritplagg i garderoben?

– Jag har alltid haft ett intresse för vintage och har sedan ett antal år tillbaka samlat på mig flertalet jeansjackor. En jeansjacka från Lee, av modellen Rider, används flitigt – en favorit!

Har du något absolut drömplagg?

– En måttsydd mockajacka från Stoffa, modell flight jacket hade inte vart dumt nu till hösten.

@cafestil är kontot där du får stilinspiration från våra läsare, och från redaktionen. Caféredaktionen samlar de snyggaste stilarna utanför redaktionen i Stockholm och resten av landet – och välkomnar alla att tagga oss på #cafestil eller @cafestil för att få en bild publicerad.

Det här är Albins senaste bild på Instagram – följ honom för snygg inspiration!

albiniwarson3

 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.