Hoppa till innehåll

All makt åt Oscar Properties.

Har inte hängt med i de sista turerna kring Oscar Properties. Konken? Leva vidare? Jag har ingen aning, men oavsett är det som stockholmare läge att bli orolig. Oscar Properties verkar vara de enda som kan bygga nya maffiga hus vi slipper skämmas för. Visst, lite budgetar spricker kanske på vägen och det går otäcka … Continued

Har inte hängt med i de sista turerna kring Oscar Properties. Konken? Leva vidare? Jag har ingen aning, men oavsett är det som stockholmare läge att bli orolig. Oscar Properties verkar vara de enda som kan bygga nya maffiga hus vi slipper skämmas för. Visst, lite budgetar spricker kanske på vägen och det går otäcka rykten om avloppskaos, men vem minns sådana detaljer på lite sikt? Spelar det ens så stor roll om det är lite knas inne i husen, när 99.999% av oss ändå bor utanför dem? 

Oscar Properties har alltså byggt både Norra tornen och det där otroliga huset på Gärdet. Det var nog både dyrt och plågsamt men nu står husen där och är tuffa så in i helvete. Är inte det värt vad det nu är för fel Oscar Properties har gjort? De flög högt och brände sig på solen bara! Om vi som samhälle är beredda att rädda Nordea och SAS jämt och ständigt borde vi kunna rädda Oscar Properties som bevisligen är samhällskritiskt.

Nu har det dessutom uppstått en fin öppning. Jag hade helt missat det, men en del av Slussen blev tydligen klar i veckan. Klar som i att det gick att gå där! Gubbar spelade trumpet! 

Istället för att bara ge Oscar (För det finns väl en Oscar?) en hög med pengar för att klara sig kan vi nu ge dem sluttampen på Slussen. Tack för det ni gjort hittills Skanska, säkert gediget byggt, men nu behöver vi inte fler korrekt uträknade betongfundament. Nu måste det in någon med lite feeling som fattar skillnaden mellan en vacker gatlykta och den vidrigaste styggelse till gatlykta som någonsin designats. Oscar Properties får fria händer så länge de inte river något. Bygget kommer genom detta beslut gå från alldeles för dyrt till lite till alldeles för dyrt men sen slipper man gå över Slussen med sänkt blick resten av livet.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.