Allt vi vet om Netflix nya ”The Witcher”-serie

”The Witcher: Blood Origin” ska handla om den första Witchern och de forna alverna.

Markus Aamisepp | Foto: Netflix  |  Publicerad 2020-07-28 13:58  |  Lästid: 2 minuter

Vi lever i en tid där fler och fler tv-spel får egna filmatiseringar. Johan Renck håller i skrivande stund på att regissera en film baserad på spelet The Last Of Us, Tom Holland ska axla rollen som huvudperson i den kommande Uncharted-filmen och till och med Call of Duty ska bli till film.

Tyvärr är en gemensam nämnare för tv-spelsbaserade rullar att de är lite… risiga. Därför var man inte heller jättetaggad när flera av de nya filmtitlarna avslöjades. Eller ja – det var innan succéserien The Witcher satte käppar i hjulet på det ständiga bagatelliserandet av tv-spelsfilmer.

Netflixserien krossade alla halvdana förväntningar och levererade en bra och beroendeframkallande handling från början till slut. Vilket visade hur det nu för tiden faktiskt går att interpretera diverse konsol- och datorspel med bra storyline till rullar som behagar både tv-spelsfans och obevandrade tittare.

Skaparna bakom The Witcher bekräftade redan i början av året att det skulle komma en andra säsong. Men nu står det klart att det även ska släppas en spin-off-serie i sex delar vid namn The Witcher: Blood Origin. Vi på Café har plockat fram allt du behöver veta om den nya serien:

Vad ska den handla om?

The Witcher: Blood Origin utspelas 1 200 år innan den sista Witchern Geralt of Rivias (Henry Cavill) äventyr och strapatser. Den nya serien ska istället berätta historien om den första personen som kallades Witcher och även skildra historier om alverna som enligt böckerna fanns på plats i The Witcher-världen innan människorna.

Det blir alltså ett slags inhopp mitt i mytologin då kontinenten historien utspelar sig på först bosattes av gnomer och dvärgar för att sedan domineras av alverna. Enligt källor kommer den nya filmen ha stark förankring i Andrzej Sapkowskis böcker som tv-spelet och den första The Witcher-säsongen är baserade på.

Varför släpps en föregångare?

När en franchise-serie har en lojal fanbase blir det nästan oundvikligt att släppa mer rörlig lore-fest. Ett annat exempel är den nya Sagan om ringen-serien som – precis som The Witcher – gör en tillbakablick i fantasyuniversumets historia.

Bortsett från att den nya serien kommer ge fans en djupare förståelse om världen historien utspelar sig i blir det också ett tillfälle för skaparna att introducera nya karaktärer och centrala ögonblick. Att se vad som hände innan alv-civilisationens fall och hur Witchers kom till från första början är alltså ett sätt att stärka varumärket (och inte minst få det att pirra till hos fans).

Vilka är med?

Vilka skådisar som ska spela i serien står fortfarande oklart. Vad som dock är säkert är att Lauren Schmidt Hissrich och Declan de Barra som står bakom Netflix ordinarie The Witcher-serie är exekutiva producenter. Även författaren och hjärnan bakom historien, Andrzej Sapkowski, är med och styr och ställer – vilket förhoppningsvis gör historien så vattentät det bara kan bli.

När släpps den?

Det finns inget klart datum för när den nya serien ska släppas. I och med coronapandemin och förseningarna den fört med sig inom filmindustrin bör man inte heller förvänta sig att den kommer inom en snar framtid. Vad som dock står klart är att serien ska spelas in i Storbritannien – vilket åtminstone är NÅGOT.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-07-28 14:01