Analogue Pocket är den ultimata prylen för oss som saknar Game Boy

En bild på spelkonsolen

Högst upp på Café-redaktionens önskelista den här veckan: Retrosnygga fickkonsolen Analogue Pocket.

Joel Ågren  |  Publicerad 2022-02-15 10:11  |  Lästid: < 1 minuter

Glöm Xbox X och Playstation 5. Årets stora snackis i gamingvärlden är Analogue Pocket – den svårt försenade handhållna spelkonsolen som låter dig återupptäcka alla de där tummade Game Boy-spelen som dina förutseende föräldrar förvarat åt dig i en flyttkartong på vinden.

Konsolen, som utannonserades redan 2019 och som drabbats hårt av den allomfattande komponentbristen, är varje gamingnostalgikers våta dröm – en 2.0-version av Nintendos ikoniska Game Boy-konsol som lanserades 1989 och som sålde långt över 100 miljoner enheter innan den togs ur produktion 2003.

Analogue Pocket är en fickstor spelkonsol som blåser liv i den gyllene Game Boy-eran.

Retrosnygga Pocket har satts på jorden för att ge nytt liv åt de 2 780 Game Boy-spel som förgyllde ditt 90-tal, och den tekniska specifikationen skvallrar om ett gediget teknikbygge, med en 3,5 tum stor LCD-skärm med en upplösning på 1 600 x 1 440 (jämfört med originalets 160 x 144 pixlar), stereohögtalare, hörlursuttag, laddningsbart batteri och USB-C.

Analogue saluför även en dockstation som öppnar upp för spel via tv:n samt adaptertillbehör som blåser nytt liv i Sega Game Gears, Neo Geo Pocket Colors och Atari Lynxs spelarkiv. Och just ja, den låter dig spela in musik också, med den inbyggda synthen och sequencern Nanoloop. Att gå i barndom har aldrig varit mer lockande. Vill du spela inom överskådlig framtid gäller det dock att vara snabb på köpknappen, de första förbokningarna fulltecknades på 8 minuter.

Analogue Pocket förbokas via Analogue.co. Pris: ca 2 000 kr. Räkna med lång leveranstid. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-02-15 10:11