Annons
Annons

Bookslut efter Moldavienbesvikelsen: ”Känner mig som en vinnare”

Trodde du att Anna Books baksmälla från Melodifestivalen skulle hålla henne borta från rampljuset ett tag? I så fall trodde du fel.

Oliver Beckman

Anna_Book_2015_1130

Café intervjuade Anna Book för drygt två veckor sedan. Efter decennier av besvikelser skulle hon nu lämna allt det gamla bakom sig och starta på en ny kula. Hennes plan var att ta revansch i Melodifestivalen med låten ”Himmel för två”. Men hennes glädje blev kortvarig.

Annons

Under en presskonferens förra torsdagen tillkännagavs att bidraget skulle diskas för att den hade en identisk melodi som ett bidrag från Moldaviens tävling 2014. Det gjorde Anna Book oerhört ledsen och besviken och hon skrev så här om känslorna på sin Instagram:

”Orkar inte skriva mer än, att jag är förkrossad & otröstlig. Har aldrig tidigare haft så positiva känslor för ett deltagande i Melodifestivalen & nu är min lycka över detta grusat & jag är helt maktlös”.

Trots diskningen framförde hon sin låt som gästartist under lördagens tävling i Melodifestivalen  – och blev hyllad av publiken. Redan i dag ligger hon på en förstaplats på iTunes-listan.

”Trots allt vidrigt som legat helt utanför min makt, så har jag landat i att jag känner mig sjukt stolt och nöjd med hur låten har tagits emot av svenska folket”, skriver Anna Book i ett sms till Café.

Många har hört av sig och hyllat Anna Books medverkan.

”För första gången någonsin känns det som att det fanns tre vinnare på Melodifestivalen, Ace Wilder och Robin Bengtsson som gick till final, men även Anna Book och det är ju historiskt. Anbuden och hyllningarna haglar in så mitt sår läker för varje timme som går. Så framtiden blir nog bra ändå. Inget ont som inte för något gott med sig, tänker jag”, skriver Anna Book.

Café önskar Anna Book all lycka till i framtiden.

Här hittar du artikeln där Anna Book med egna ord beskriver sina 8 värsta besvikelser i karriären.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar