Exklusivt för Café: Anna Book rankar sina värsta besvikelser

Café frågade Anna Book om sitt livs största besvikelser, från bukväggsbråcksbesvikelsen till Fort Boyard-besvikelsen. Sen kom den. Moldavienbesvikelsen.

Oliver Beckman  |  Publicerad 2016-02-05 10:46  |  Lästid: 4 minuter

För två veckor sedan intervjuade Café en glad och upprymd Anna Book. Efter decennier av besvikelser var det dags för revansch i Melodifestivalen. Med glimten i ögat bad Café Anna Book ranka sitt livs största besvikelser. Hon bjöd på sig själv, och såg fram emot att lägga allt det gamla bakom sig.

I går kväll kom bakslaget: Hennes framgångsrika karriärs största besvikelse var ett faktum. Anna Books låt ”Himmel för två” stoppas från Melodifestivalen eftersom melodin är identisk med ett bidrag i Moldaviens tävling 2014. Anna Book skriver själv om känslorna på Instagram.

Orkar inte skriva mer än, att jag är förkrossad & otröstlig. Har aldrig tidigare haft så positiva känslor för ett deltagande i Melodifestivalen & nu är min lycka över detta grusat & jag är helt maktlös”, skriver hon.

Café sökte Anna Book som ej gick att nås för en kommentar. För övriga listan, rankad av Anna Book själv, se nedan.

book_1987

1. Orkesterbesvikelsen

Anna Book: Det här är den enda händelsen som gjort ont i hjärtat på riktigt och som lämnat djupa spår i mig. Året efter jag deltog med låten ABC var jag med i Melodifestivalen ännu en gång med låten Det finns en morgondag. Jag anser att orkestern svek mig under själva uppträdandet. De hoppade över åtta takter och fuckade min 16-åriga hjärna. En orkester med notställ framför sig gör inte sådana misstag och jag vågade inte säga: ”Ursäkta, de spelar fel.” Så det var ett hemskt framträdande och när jag sjungit klart sprang jag av scenen och grät, sedan lämnade jag studion för jag visste att det hade gått åt skogen och att jag inte skulle gå vidare. Ingen brydde sig om mig och det hade kunnat knäcka mig fullständigt. Det var ett lågvattenmärke.

book_2009_1_brost

2. Brostbesvikelsen

Anna Book: Han förtjänar inte en förstaplats, inte ens på den här listan. Vi deltog båda i tv-programmet Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show 2009 och vi kom aldrig överens över huvud taget. Jag försökte stå upp mot honom och hans fula mun och jag tycker att tidningarna borde skrivit mer om hur hemsk han var mot mig. Han sa att jag luktade illa från mina underkläder när vi stod i en hiss tillsammans under inspelningen, men jag var nyduschad och hade en jättefin parfym så han var bara ute efter att provocera ”tjockisen”. Så jag har inte ett fint ord att säga om honom.

Johannes Brost har tidigare uttalat sig om detta i Expressen: ”Anna Book ljuger. Jag har aldrig stått i en hiss och sagt att hon luktar illa”.

book_2006

3. ”Mums-Mums”-besvikelsen

Anna Book: När jag dansade i Let’s dance var Måns Zelmerlöw samtidigt med i programmet. Han vann och jag kom tvåa. Vi bestämde oss då för att vi skulle göra musik tillsammans, men han drog sig ur i sista stund. Vi hade till och med bokat en studio för att göra detta. Jag tror att det var hans management som tvingade honom att hoppa av och att han skämdes för att göra det tillsammans med mig. Men vi hade lovat varandra att göra det och han bröt det och det var jävligt fult, tycker jag. Han borde stått vid sitt ord. Men det här är egentligen inte något jag är särskilt arg eller upprörd över, egentligen.

Café har sökt en kommentar från Måns via hans manager men inte fått något svar då han är på turné i Australien.

book_2010

4. Fort Boyard-besvikelsen

Anna Book:  Folket som låg bakom Fångarna på Fortet på TV4 förtjänar en hög placering på den här listan, de behandlade oss under all kritik när vi deltog. Vi fick äta sura oliver och äcklig potatissallad och var tvungna att stressa hem från inspelningen utan att ens fått duscha medan andra lag blev otroligt väl omhändertagna och fick äta skaldjursplatåer medan vi blev behandlade som skit. Så det skötte de otroligt dåligt.

book_2009_2_ledamot

5. Centerpartietbesvikelsen

Anna Book: Jag var på artisten Sandra Dahlbergs 30-årsfest och var spiknykter för att jag skulle upp dagen efter och spela in en dvd-film med mina låtar. Men då fick de andra på festen för sig att de skulle köra ett ”shotrace” och i förbifarten råkade Fredrick Federley sätta krokben på mig och sparka av två av mina tår. Det gjorde fruktansvärt ont. Men jag spelade in dvd-filmen dagen efter. Anna Book följer alltid sina åtaganden.

book_2003

6. Bukväggsbråcksbesvikelsen

Anna Book: Jag fick bukväggsbråck under en semester i Spanien. Från ingenstans kände jag bara hur någonting brast i magen på mig. När jag sedan kom hem till Sverige åkte jag direkt till akuten och blev så vansinnigt illa behandlad, läkaren sa till mig att ”vi kan inte alltid operera alla tjockisar som har fetma”. Jag var överviktig under den perioden, det sticker jag inte under stol med. Men så som den läkaren behandlade mig får det inte gå till.

book_1996

7. Fettbesvikelsen

Anna Book: En manager som jag jobbade med tyckte att jag skulle göra en mindre fettsugning för att bli av med det fett som hängde över magen efter att jag fött barn. För att få en fin och slät mage var jag tvungen att göra en sådan operation. Min manager hade lovat att han skulle betala hela summan, men det gjorde han aldrig och läkaren som gjorde operationen tog det hela till kronofogden istället för att prata direkt med mig. Det gjorde mig otroligt besviken.

book_2014

8. Receptbesvikelsen

Anna Book: Jag var med i tv-programmet Hela kändis-Sverige bakar för ett och ett halvt år sedan och jag är helt övertygad om att de andra deltagarna fuskade i det programmet. Det var sagt på förhand att vi skulle mejla alla våra recept till produktionen – men det gjorde inte vissa. Det gjorde mig oerhört besviken på produktionen. Jag är ingen dålig förlorare, men jag hatar när folk fuskar.

Research: Tobias Skagerström.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-14 15:41